Interviuri experti

RAP Systems: Sisteme personalizate de automatizare industrială

RAP Systems este parte din RAP Group și aderă la aceleași principii sănătoase de creștere și funcționare.

RAP Group este un grup de companii diverse. Fiecare se concentrează pe un domeniu de activitate, de la lucrări generale de construcții, la instalații electrice, termice, sanitare și tehnologie de proces pentru industria alimentară, farmaceutică, a tutunului, a îngrijirii personale sau chimică.

Localizate în Brașov, România, companiile grupului RAP au dezvoltat proiecte internaționale în 40 de țări, pe 6 continente.

Cu o experiență remarcabilă de 30 de ani în domeniu, RAP GROUP a desfășurat activități în peste 40 de țări, finalizând cu succes peste 1000 de proiecte. Echipa sa, constituită din peste 300 de colegi talentați din #TeamRAP, demonstrează competență și abilitate în gestionarea celor mai complexe provocări. Serviciile oferite de RAP Systems completează perfect portofoliul companiilor din grup, având o echipă bine pregătită pentru a răspunde cu succes cerințelor din ce în ce mai exigente ale pieței.

RAP Systems a crescut odată cu echipa sa de ingineri, tehnicieni și experți în diferite sectoare de activitate.

Pentru RAP Systems, automatizarea este un instrumentcare combină inovația și viziunea inginerilor noștri cu controlul proceselor. Inovația este unul dintre elementele-cheie care ne diferențiază.

Soluții inteligente pentru proiecte complexe

În 20 ani de experiență, RAP Systems a dezvoltat o serie de servicii și soluții perfect integrate pentru a răspunde celor mai exigente cerințe.

Serviciile oferite: Automatizări Industriale și control de proces, tablouri electrice de comandă și control, soluții integrate pentru clădiri – partener KNX, sisteme de transport pneumatic – partener AEROCOM

Sisteme personalizate de automatizare industrială

Eficiența unui proces de producție este direct proporțională cu gradul de automatizare a acestuia. Automatizarea înseamnă viteză, mai multă precizie și, în general, mai mult control asupra calității. RAP Systems vă stă la dispoziție cu soluții de automatizare industrială pentru industria alimentara (food), farmaceutică, chimică, agricolă.

Servicii customizate de automatizare pentru controlul eficient al procesului de producție

RAP Systems Ofera  servicii și soluții complexe, adaptându-ne întotdeauna nevoilor specifice de business ale clienților noștri.

• Asistență tehnică la elaborarea specificației tehnice a proiectului

• Programarea elementelor de control

• Proiectare electrică

• Execuție, montaj și punerea în funcțiune a sistemelor

• Service în perioada de garanție și post garanție

• Elaborarea de software

• Instruirea personalului operator

Automatizări industriale și control de proces

Programare HMI (Human Machine Interface): Interfața HMI este o reprezentare grafică a unui sistem automatizat (Process Cell Overview), astfel încât să furnize  o înțelegere detaliată a procesului și o imagine de ansamblu a tendințelor de producție, contribuind la creșterea eficienței și optimizarea costurilor.

• Controlul procesului

• Procesarea semnalelor

• Rețetare

• Evaluare generală a procesului                          

• Raportări de tip Historian

Programare PLC cu echipamente Siemens și Rockwell (Allen Bradley): În funcție de nevoile clienților, RAP Systems  ofeă sisteme de comandă și control al procesului dezvoltate pe următoarele platforme: Siemens: Simatic S7 3xx, S7 4xx, WinCC, PCS7 și Rockwell: Allen Bradley, RSLogix, RSView.

Proiectarea și instalarea sistemelor SCADA pentruprocese la scară largă

Sistemele SCADA sunt utilizate pentru controlul, monitorizarea și analiza dispozitivelor și proceselor industriale. Sistemul este format din componente software și hardware și permite colectarea de la distanță și la fața locului a datelor de la echipamentele industriale. În acest fel, permite companiilor să gestioneze de la distanță.

Am dezvoltat sisteme multi-agent folosind un nou stil arhitectural pentru aplicații complexe și extrem de dinamice. Acest tip de sistem SCADA are nenumărate avantaje pentru că este ușor de implementat, se poate adapta schimbărilor de mediu și este interoperabil, fiind relativ la sistemele de control ale furnizorilor. Printre acestea se numără: upgrade al automatizării pentru linii de producție existente si automatizare integrală a fabricii

Tablouri electrice de comandă și control

Fie că vorbim despre proiectarea și executarea de tablouri electrice unice, modulare sau de producție în serie, ne putem adapta oricăror cerințe.

• Asigurăm proiectarea pentru toate fazele proiectelor electrice: amplasamentul echipamentelor în tabloul electric de control, scheme electrice, planul instalației

• Proiectăm și executăm prototipuri de tablouri electrice de comandă și control, instrumentație sau tablouri electrice de automatizări unicate sau serii mici și medii.

• Proiectăm și executăm tablouri electrice cu montaj pe perete sau pe pardoseală.

• Modernizăm sisteme de comandă și control învechite, asigurând reparația și recondiționarea acestora.

• Furnizăm tablouri pentru control pneumatic, pentru integrarea completă a instrumentației și pentru controlul pneumatic al valvelor din proces.

• În cazul relocării liniilor de producție și/sau echipamente industriale, executăm upgrade-uri de panouri electrice pentru satisfacerea cerințelor și standardelor locale.

Toate tablourile de comandă și control sunt certificate în conformitate cu standardele aplicabile și poartă marcaj CE. Toate tablourile electrice sunt produse la cele mai înalte standarde, indiferent de mărime sau funcție. Pentru a avea cele mai bune soluții pentru clienții noștri, lucrăm cu cei mai buni furnizori de echipamente din lume: Festo, Siemens, ABB, Phoenix Contact, Endress & Hauser, IFM și alții.

Servicii customizate de automatizare pentru un control eficient al procesului de producție

RAP Systems este alături de clienți săi de la elaborarea specificațiilor tehnice până la etapele post-garanție, oferind servicii complete.

• Asistență tehnică la elaborarea specificației tehnice a proiectului

• Programarea elementelor de control

• Proiectare electrică

• Execuție, montaj și punerea în funcțiune a sistemelor

• Service în perioada de garanție și post garanție

• Programare PLC și HMI

• Instruirea personalului operator

Punere în funcțiune și asistență

RAP Systems oferă punere în funcțiune și asistență pentru toate echipamentele produse la sediul/locația beneficiarului, precum:

• Asistență tehnică la elaborarea specificației tehnice a proiectului.

• Sondaje și verificări la sediul/locația beneficiarului cu întocmire/ modificare de scheme electrice noi/existente

Testare și verificare

Finalizarea proiectului și cerințele de calitate sunt asigurate de testele realizate de companie de pornire și punere în funcțiune care includ:

• Verificare intrări / ieșiri (I/O Checks)

• Reglări fine și optimizări ale echipamentului de producție

• Calibrări seonzori

• Testări cu și fără produsInstruirea personalului operator

Instalare completă

RAP SYSTEMS Realizeaza  lucrări de instalare on-site:

• Poziționare și conectare cabluri electrice

• Cablare

Rap Systems este integrator autorizat al protocolului KNX pentru Smart Home și Smart Building.

Asociaţia s-a format printr-un parteneriat încheiat între furnizori, integratori şi proiectanţi pentru promovarea KNX în România.

Smart home și soluții integrate pentru clădiri: Clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, hoteluri

Rap Systems este Partener AEROCOM

Sisteme de transport pneumatic

Sistemul de transport pneumatic este controlat de un computer industrial. Capsulele sunt transportate complet automat către destinația dorită, utilizând diferite tipuri de stații, acestea fiind alese în funcție de nevoile și aplicațiile clientului.

Compania RAP SYSTEMS în activitatea se bazează pe:

Inovație continuă

În tehnologie, singura constantă esteschimbarea. Suntem conectați la cele mai moderne tehnologii și propunem soluțiicomplet adaptate nevoilor clientului. Avem experiență în industrii diverse și realizăm proiecte cu un înalt grad de personalizare.

Flexibilitate

Adaptăm sistemele de comandă și control în funcție de nevoile clientului și păstrăm o comunicare activă pe tot parcursul proiectului.

Experiență relevantă

Ne-am dezvoltat abilitățile de a gestiona proiecte complexe în peste 20 de ani de activitate în automatizări industriale și control al proceselor. Ne mândrim cu proiecte globale din industrii diverse peFlexibilityntru care am respectat cele mai exigente standarde de calitate.

Parteneriat solid

Noi credem în parteneriat ca element fundamental pentru succesul unui proiect. De aceea, ne poziționăm ca un consultant, căutând tot timpul cea mai potrivită și eficientă soluție pentru fiecare proiect în parte.  Fie că vorbim despre clienți, colaboratori sau parteneri, construim relații solide bazate pe încredere, comunicarea și angajament asumat în fiecare proiect.

Dezvoltare continuă

Ne dezvoltăm continuu cu fiecare proiect personalizat pe cerințele clientului. Suntem inventivi în identificarea soluțiilor celor mai eficiente, de aceea fiecare solicitare reprezintă pentru noi o abordare unică. În fiecare domeniu de activitate am construit echipe de profesioniști dedicați meseriei lor, pasionați de noutățile tehnologice și mereu atenți la detalii.

Galeria RAP Systems  de proiecte se regăseste pe rap-group.ro

Descarcă: Brosura de prezentare a firmei engleză  

Într-un scurt videoclip, Ștefan Barabas ne împărtășește perspective asupra vieții într-o companie specializată în automatizări.
Related Articles

Back to top button