Stiri

Arabia Saudită este pe cale să devină „o putere industrială de vârf”: peste 100 de fabrici noi deschise în pandemie

În timp ce unele economii s-au luptat în fața pandemiei COVID-19, licențierea Arabiei Saudite pentru peste o sută de fabrici noi este dovada ambiției sale de a deveni „o putere industrială de vârf” în regiune, au declarat experții Arab News.

Arabia Saudită a autorizat 115 noi fabrici în valoare de 1,63 miliarde SR (430 milioane dolari) în ianuarie 2021, potrivit datelor emise de Ministerul Industriei și Resurselor Minerale.

Un total de 66 de fabrici noi au început producția, crescând numărul de fabrici existente și în construcție la 9783. Noile fabrici autorizate au dus la crearea a 4099 de locuri de muncă noi.

Sursă: arabnews.com

„Ministerul Industriei și Resurselor Minerale, prin această licențiere, implementează programul național de dezvoltare industrială și viziune logistică, care vizează transformarea Arabiei Saudite într-o putere industrială de vârf”, a declarat pentru Arab News. dr. Osama Ghanem Al-Obaidy, consilier economic și internațional, expert în drept economic.

De asemenea, Al-Obaidy a explicat că noile fabrici ajută la generarea „oportunităților de angajare” și vor ajuta „la creșterea eficienței sectorului industrial saudit”. „Dezvoltarea acestui sector este unul dintre pilonii Saudi Vision 2030 pentru a crea o economie competitivă și o dezvoltare durabilă. Arabia Saudită își propune să dezvolte industrii promițătoare în alimente, medicamente și consumabile medicale, precum și industrii militare, industrii legate de petrol, gaze și petrochimie, minerit și produse chimice ”, a adăugat acesta.

Ministerul oferă stimulente investitorilor locali și străini pentru a contribui la creșterea participării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în sectorul industrial, precum și la majorarea producției locale saudite, a declarat Al-Obaidy. Dr. Majed Al-Hedayan, analist financiar, a declarat pentru Arab News că, deși unele fabrici de pe alte piețe au închis sau disponibilizat personal, Arabia Saudită „continuă să construiască și să dezvolte, să investească resurse materiale, financiare și umane în stimularea sectorului privat .”

Related Articles

Back to top button