Stiri

Arad: Grupul Maschio Gaspardo obține o finanțare de 120 milioane EUR și crește producția la fabrica din România

Grupul Maschio Gaspardo, lider mondial în producția de mașini și echipamente agricole și cel mai mare producător de utilaje agricole din România, a semnat recent un acord de finanțare pentru un total de aproximativ 120 milioane EUR.

Acordul de finanțare va susține dezvoltarea Grupului, permițând realizarea obiectivelor stabilite în planul industrial 2019-2022.

“Acest acord reprezintă o etapă fundamentală, care completează un parcurs de transformare profundă a Grupului nostru, început cu doar doi ani în urmă, dar care a adus rezultate extraordinare în timp foarte scurt în ciuda crizei pandemice. 2019 a fost un an cheie pentru istoria Grupului, pentru că atunci au fost puse bazele relansării sale, sub îndrumarea Administratorului Delegat Luigi De Puppi. Datorită îndrumării sale și a muncii întregii echipe, am intrat într-o fază de îmbunătățire a performanței economice și financiare, care este foarte importantă și care ne permite să privim cu încredere dezvoltarea viitoare a Grupului”, a declarat Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo.

capital.ro

“Există încă multe proiecte inovatoare și investiții pe care le studiem. Acordul de finanțare reprezintă încă o piesă fundamentală în planul nostru pe termen mediu și lung, deoarece ne permite să alocăm resurse importante creșterii și dezvoltării produselor și tehnologiilor noastre, precum și prezenței pe unele piețe noi. Se deschide o nouă fază de extindere”, a precizat Andrea Maschio, vicepreședintele Grupului.

Anul pandemiei: profit aproape dublu față de 2019

În ciuda pandemiei, în 2020, profitul net al grupului a cresct față de 2019, ajungând la 8,9 milioane EUR, față de 5,8 milioane EUR înregistrat în anul precedent. 

Fabrica de la Chișineu Criș a Maschio Gaspardo a încheiat anul 2020 cu un profit net de 2,3 milioane EUR și cu un program ambițios de investiții pentru dezvoltarea producției. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 44,1 milioane EUR, iar  producția a fost de aproximativ 3.000 de unități.

Related Articles

Back to top button