Stiri

ArcelorMittal are unda verde pentru cumpararea celui mai mare combinat din Europa

Comisia Europeana a aprobat la inceputul acestei saptamani preluarea combinatului italian Ilva (cel mai mare combinat din Europa) de catre grupul ArcelorMittal, cu conditia renuntarii la mai multe active, printre care si  combinatul siderurgic din Galati. Grupul ar urma astfel sa achizitioneze cu 1,8 miliarde de euro cel mai mare producator european de otel galvanizat.

sursa foto: profit.ro

„ArcelorMittal s-a angajat sa organizeze un proces de vanzare deschis, non-discriminatoriu si transparent (…). ArcelorMittal va notifica, ulterior, Comisia cu privire la selectarea unuia sau mai multi cumparatori pentru activele sale, iar Comisia va analiza daca potentialul cumparator are capacitatea si motivatia sa continue sa opereze si sa dezvolte activele de productie”, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Un potential cumparator este grupul italian Marcegaglia, unul dintre cei mai mari poducatori de teava din Europa. Executivul de la Bruxelles a precizat ca vanzarea unitatii de productie catre un cumparator care intentioneaza sa inchida ulterior otelaria nu va fi o solutie acceptabila. Si statul roman va avea un cuvant de spus in alegerea cumparatorului final.

Fostul combinat Sidex Galați a fost privatizat in noiembrie 2001, fiind cumparat de catre compania anglo-indiana LNM Holdings NV, devenita ulterior ArcelorMittal, intr-o tranzactie de 70 milioane dolari, cu angajamente de investitii de 350 milioane dolari.

Sursa articol: profit.ro
Related Articles

Back to top button