Ghiduri și Sfaturi

LAMILUX CI – sistemul de luminator tip bandă eficient energetic și superior din punct de vedere static

Luminatorul tip bandă B, sistem LAMILUX CI este primul sistem de luminator tip bandă cu valorile de protecție termică verificate și certificate la nivelul întregii Uniuni Europene, fiind eficient din punct de vedere energetic și superior din punct de vedere static, datorită tehnologiilor noi folosite în fabricarea lui.

Luminatorul tip bandă B, sistem LAMILUX CI este un Total Insulated Product (TIP) care combină cantitatea mare de lumină incidentă, termoizolația excelentă precum și siguranța statică la încărcări mari date de vânt și zăpadă. Acestea sunt asigurate de un sistem de ansamblu modular compus din componente individuale inovative armonizate reciproc.

„Cu luminatorul tip bandă B, sistem CI am dezvoltat un sistem de luminator deschizător de drumuri pentru administrarea inteligentă a clădirilor. Ne bazăm astfel pe inteligența fiecărui detaliu, și anume pe componentele individuale dezvoltate inteligent ale unui sistem integral, termoizolat impecabil, foarte eficient și stabil. Noi îl numim TIP: Total Insulated Product”, Dipl. Ing. Joachim Hessemer, Director tehnic Luminatoare LAMILUX.

Elementele și tehnologiile care fac sistemul LAMILUX CI sigur și eficient:

  • ITL – Convertorul de sarcină Izotermă prin care se realizează trasee ale izotermelor optimizate, care intră în mod durabil în construcție și se evită formarea de punți termice.
  • ADA – Profilul activ de preluare a dilatației: asigură o legătură cu închidere etanșă între profilele de acoperire a rosturilor și vitraj și, implicit, o protecție optimă a construcției în condiții de zăpadă, gheață, vânt și căldură puternică
  • LDS – Tehnologia inteligentă de proitecție în caz de incendiu: sistem inteligent care limitează propagarea incendiului în zona golului în acoperiș
  • Instalații de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți – datorită acestora fumul este evacuat o perioadă lungă de timp de pe căile de evacuare în caz de incendiu și se facilitează accesul pompierilor în interiorul clădirii
  • DMR – Regulatorul dinamic al momentelor mecanice: asigură un grad înalt de stabilitate și siguranță maximă în condiții extreme de vreme cum ar fi încărcări mari date de vânt și zăpadă.

Un luminator tip bandă separat termic fără puncte slabe

Luminatorul tip bandă B sistem LAMILUX CI contribuie într-o mare măsură la performanţa energetică optimizată a anvelopelor clădirilor. Traseele optimizate ale izotermelor asigură o reducere considerabilă a riscului de depunere de apă de rouă (formarea de condens) în părţile interioare a construcţiei.

Important: Cu cât este mai bună construcția luminatorului tip bandă, cu atât mai puțin aer rece pătrunde în clădire și cu atât mai caldă este partea interioară a luminatorului tip bandă.

LAMILUX CI este disponibil în mai multe variante de vitraje

Luminatorul B, sistem CI prezintă numeroase variante de vitrificare pentru diferitele cerințe cum ar fi de exemplu cele privind fono- și termoizolația precum și transparența și clasa de reacție la foc.

În versiunea Standard, LAMILUX oferă panouri cu multiple straturi opale din policarbonat (fără umbrire). În plus sunt disponibile fără costuri suplimentare și panouri transparente. Variantele de vitraj ajung la valori ale coeficientului Ug până la 1,2 W/(m²K). Panourile echipate cu o protecție durabilă UV pot fi dotate parțial și cu Heatstop. În plus este posibil și un așa numit „acoperiș dur”, care este considerat în același timp suprafață fuzibilă.

Solicită o ofertă sau broșura acestui sistem completând formularul de mai jos:
Related Articles

Back to top button