Ghiduri și Sfaturi

Utile: Cum și când să vă curățați și igienizați hala industrială?

Situația pandemică a introdus multe noi provocări în viața de zi cu zi a oamenilor. Pentru cei care conduc depozite sau alte facilități industriale, menținerea lor curate și igienizate este o provocare. Cu toate acestea, un depozit curat și igienizat ar trebui să fie chiar în partea de sus a listei de priorități.

În funcție de tipul de afacere, depozitul dumneavoastră are nevoie atât de curățare regulată, cât și de curățare în profunzime. Pentru a ucide majoritatea germenilor, virușilor și bacteriilor, utilizați produse de curățare adecvate cu un conținut de alcool de cel puțin 70%.

La fiecare câteva luni – sau chiar lunar – depozitul acumulează suficientă murdărie încât să înceapă să afecteze productivitatea, siguranța și eficiența. 

Curățarea în profunzime are loc mai rar decât curățarea obișnuită, dar este mult mai eficientă. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a vă curăța astfel hala:

  • Serviciu de curățenie intern sau extern

Înainte de a se face curățarea în profunzime, decideți dacă veți folosi personal din interiorul companiei sau un echipaj de curățenie extern.

Dacă optați pentru un serviciu de curățenie extern, programați curățarea pentru seri sau weekenduri, astfel încât să nu perturbe programul de lucru. Dacă ați decis să vă folosiți personalul, alocați o secțiune fiecărei persoane sau echipă.

  • Diferite materiale

Materialele specifice necesită tratamente speciale pentru a putea fi curățate. Pentru suprafețele dure, cum ar fi pardoselile, rafturile, scările, balustradele sau pasarelele, îndepărtați toată murdăria și praful de pe suprafață folosind un aspirator sau o mătură și apoi curățați și dezinfectați, folosind un detergent adecvat pentru suprafață.

Pentru suprafețe moi, cum ar fi covoare, mochete, mobilier sau draperii, spălați materialele atunci când este posibil sau curățați-le cu detergenți corespunzători și o perie moale. Aparatele electronice, cum ar fi mașinile, tastaturile, computerele sau ecranele, trebuie șterse și dezinfectate. 

Unele utilaje pot necesita protocoale de curățare specifice, care sunt de obicei incluse în manualele echipamentului. 

Ce produse puteți folosi?
  • Detergent- Îndepărtează praful și murdăria de pe suprafață și îndepărtează adesea germenii, dar nu îi ucide.
  • Igienizant- Ucide bacteriile până la un nivel considerat sigur de organizațiile de sănătate publică. Ucide bacteriile mai repede decât un dezinfectant, dar nu ucide la fel de multe.
  • Dezinfectant  Ucide bacteriile, virușii și ciupercile infecțioase (dar nu sporii bacterieni) pe suprafețele dure.
  • Virucid – Distruge (sau face inactiv) virușii.
  • Sterilizant – Elimină toate tipurile de viață microbiană, inclusiv viruși, bacterii, ciuperci și spori.
Ce pași trebuie să urmați?

Pentru a curăța și igieniza în profunzime un depozit sau o altă unitate industrială, acordați o atenție specială oricăror zone cu trafic intens.

Primul pas constă în curățarea zonelor de murdărie, astfel încât substanțele chimice mai puternice să poată acționa mai eficient. Apa caldă, cârpele/lavetele și săpunul sunt instrumente utile în acest prim pas. Asigurați-vă că zona este uscată înainte de a continua la pasul următor.

Cel mai bun mod de a vă dezinfecta complet instalația este urmând cu rigurozitate instrucțiunile privind sterilizantul sau dezinfectantul ales. De exemplu, unele produse trebuie lăsate să acționeze pe suprafață, în timp ce altele au acțiune instantă. Nu amestecați niciodată produse de curățat sau substanțe chimice.

Sursă: allthingssupplychain.com
Related Articles

Back to top button