Ghiduri și Sfaturi

Utile: la ce să fiți atent ca să nu aveți ghinion atunci când închiriați o hală?

Pe măsură ce vă începeți afacerea sau vă extindeți operațiunea, este posibil să aveți nevoie de un spațiu mult mai mare pentru a fabrica sau depozita. Spațiile industriale pot fi folosite pentru producția, depozitarea, îndeplinirea sau distribuirea produselor sau mărfurilor. Deși zilele de 13 cu superstiție sunt doar o dată pe lună, în rândurile de mai jos găsiți câte sfaturi pentru a nu avea ghinion atunci când închiriați un spațiu industrial și a vă asigura că nu veți întâmpina probleme pe termen lung.

Natura afacerii dumneavoastră determină în cele din urmă tipul de proprietate care se potrivește cel mai bine nevoilor firmei. Proprietatea industrială se încadrează în general în una dintre cele trei categorii:

 • Spațiu de depozit
 • Spațiu de fabricație
 • Spațiu flexibil sau proprietate cu utilizare mixtă (o combinație atât de depozit, cât și de spațiu de producție)

Atunci când începeți căutarea, este indicat să stabiliți câțiva parametri de bază:

 • Bugetul dumneavoastră lunar de închiriere
 • De cât spațiu aveți nevoie
 • Ce locație căutați – trebuie să fiți aproape de clienți, parteneri, furnizori sau anumite căi de transport?
 • De ce caracteristici aveți nevoie – de exemplu, birouri, docuri de încărcare pentru camioane, surse de alimentare mari, pardoseli armate sau o anumită înălțime a tavanului.

Următorul pas este să faceți programări pentru a vizita proprietățile de interes. De asemenea, ar trebui să vă descrieți cu atenție nevoile către agentul imobiliar, care poate fi capabil să facă recomandări cu privire la proprietăți sau să sublinieze potențialele probleme.

Pentru a vă menține procesul organizat, experții recomandă să țineți evidența posibilelor opțiuni. O modalitate de a face acest lucru este să creați o foaie de calcul cu detalii despre fiecare spațiu pe care îl vizitați. Utilizați mai multe categorii pentru a compara elementele cheie ale proprietăților pe care le vedeți, inclusiv: dimensiunea, prețul de închiriere, costuri și cheltuieli suplimentare, durata termenelor de leasing (luni sau ani), cât de bine răspunde nevoilor dumneavoastră .

De asemenea, ar trebui să solicitați agentului imobiliar detalii despre proprietate, cum ar fi:

 • Dacă spațiul industrial dispune de iluminare eficientă din punct de vedere energetic, ceea ce vă poate ajuta să economisiți foarte mulți bani
 • Ce tipuri de sisteme de prevenire a incendiilor există
 • Cât spațiu de parcare este disponibil
 • Dacă există suficient spațiu liber pentru camioanele de livrare
 • Dacă spațiul poate fi modificat pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră

Chiar dacă credeți că ați găsit spațiul perfect, continuați să căutați. Experții recomandă căutarea până când găsiți trei proprietăți care să corespundă nevoilor dumneavoastră. Abia atunci ar trebui să luați în considerare ofertele și compararea activă a condițiilor de închiriere.

Sursă informații: aofund.org

Related Articles

Back to top button