Stiri

Cel mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România s-a vândut către companii israeliene

Cel mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din țară, localizat în Rătești, județul Argeș, a fost vândut către companiile israeliene specializate în energie regenerabilă Econergy și Nofar Energy. Compania românească Hidroelectrica intrase de asemenea în cursa pentru a cumpăra acest proiect, anunță economedia.ro. Prețul tranzacției și alte detalii nu au fost dezvăluite.

„PeliPartners a asistat Portland în procesul de vânzare al celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, cu o capacitate de producție autorizată de peste 153 MW și o suprafață totală estimată de peste 165 ha, aflat în Rătești, județul Argeș, către Econergy și Nofar Energy. Procesul este structurat ca tranzacție de tip share deal, iar finalizarea acestuia este anticipată pentru finalul lunii octombrie 2021”, arată un comunicat de presă al casei de avocatură PeliPartners.

Parcul fotovoltaic are o putere instalată de 131,25 MW și a primit aviz tehnic de racordare (ATR) în data de 21 iulie 2020. Conform datelor Transelectrica, avizul este valabil până în vara acestui an, iar parcul va fi pus în funcțiune în 2022. El va fi racordat la rețeaua electrică de transport printr-o stație nouă cu nivelul de tensiune 220 kV la Rătești, aceasta urmând să fie legată la linia Bradu – Târgoviște.

Related Articles

Back to top button