Stiri

Cel mai mare parc fotovoltaic va fi construit pe locul fostului Doljchim

OMV Petrom va construi un parc fotovoltaic cu o capacitate de 111 MW, în județul Dolj, la Işalniţa. Acesta va fi cel mai mare proiect fotovoltaic din România, scrie Gazeta de Sud.

Petrom construieşte parcul fotovoltaic pe un teren pe care îl deține și unde a activat fostul combinat chimic Doljchim. Parcul se va întinde pe o suprafață de 1,2 milioane mp, iar valoarea investiției va fi de aproximativ 103.553.573 de euro. Construirea parcului fotovoltaic va dura 24 luni şi va funcţiona pe o perioadă de cel puţin 25 de ani.

gds.ro

Activitatea propriu-zisă ce se va desfășura pe acest amplasament constă în:

  • „captarea şi transformarea energiei solare în energie electrică prin intermediul celulelor fotovoltaice,
  • transformarea curentului continuu în curent alternativ cu ajutorul invertoarelor şi ridicarea tensiunii de la joasă tensiune la medie tensiune cu ajutorul transformatoarelor propuse,
  • introducerea curentului produs în reţeaua electrică prin intermediul staţiei de transformare”, se mai prevede în Memoriu.”

Investitorul asigură că proiectul nu prezintă pericol de poluare: „Nu sunt necesare dotări şi măsuri speciale pentru monitorizarea emisiilor de poluanţi în factorii de mediu. Din activitatea propriu- zisă ce se va desfăşura ulterior pe amplasament nu rezultă emisii de poluanţi solizi, lichizi şi gazoşi în cantităţi ridicate. Singura sursa de emisii fiind autovehiculele transportoare de materii prime, deseuri”, se precizează în Memoriu.

La acest moment, dacă parcul va fi construit, ar fi cel mai mare parc fotovoltaic din România. Pe lângă aceşti 111 MW instalaţi în fotovoltaic, care urmează a fi adăugați în portofoliu, Petrom mai operează și cea mai mare centrală electrică pe gaze din România, cea în ciclu combinat de la Brazi, 860 MW putere instalată, scrie gds.ro.
Related Articles

Back to top button