Proiecte și șantiere

Artom Steel Tubes investește peste șase milioane de euro pentru modernizarea proceselor de producție, contribuind direct la diminuarea amprentei de carbon a uzinei

Sursa foto: https://www.artrom.com/ro/acasa/

Artom Steel Tubes, unul dintre liderii producției de țevi din Europa, cu operațiuni în România la Reșița și Slatina, anunță o investiție semnificativă de peste șase milioane de euro în 2024, concentrată pe reducerea emisiilor de carbon și a consumului de combustibil.

În vederea atingerii acestui obiectiv ambițios, compania a încheiat parteneriate strategice cu mai mulți furnizori din industria metalurgică europeană pentru modernizarea proceselor de producție. În contextul impunerii de către instituțiile europene a tranziției către oțelul verde cu emisii zero, Artom Steel Tubes se angajează să contribuie activ la această schimbare prin adoptarea unor tehnologii mai eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător. Adrian Popescu, Președintele Consiliului de Administrație al Artom Steel Tubes, a subliniat importanța acestor măsuri, precizând că „în următorii doi ani, industria metalurgică va trebui să facă eforturi financiare considerabile pentru a demara proiecte majore de schimbare a tehnologiilor, în ciuda tuturor provocărilor”.

Unul dintre proiectele majore în curs de desfășurare este modernizarea cuptorului de încălzire a blocurilor pentru formarea țevilor în vederea laminării, cu sprijinul companiei italiene SMS Spa, parte a SMS Group și a Vesuvius Europe GmbH. Acest proiect va conduce la o reducere semnificativă a consumului de gaze naturale, contribuind direct la diminuarea amprentei de carbon a uzinei. Modernizarea se estimează că va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Pe lângă modernizarea infrastructurii, Artom Steel Tubes are în vedere și eficientizarea și decarbonizarea producției proprii de oțel folosit pentru fabricarea țevilor, precum și reducerea costurilor de producție la uzinele din Reșița și Slatina.

Cu o uzină siderurgică în Reșița care furnizează oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, Artom Steel Tubes livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia, beneficiind de rețeaua sa extinsă de agenți comerciali în Europa și SUA.

Artom Steel Tubes este un angajator important în România, având în total aproximativ 2.350 de angajați, dintre care 1550 în Slatina, 770 în Reșița și aproximativ 30 în reprezentanțele sale din Europa și SUA. Cu afaceri de aproximativ 2 miliarde de lei, compania exportă 85% din produse către cei peste 600 de clienți din Europa și America, consolidându-și poziția pe piața internațională și contribuind la creșterea economică și la dezvoltarea sustenabilă.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button