Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiere

Atom Industrial: Cea mai mare provocare a pieței industriale? Încrederea în oameni

Poveștile business-urilor de succes încep de multe ori cu o rețetă devenită deja clasică: concernul internațional achiziționează o firmă mică în care vede potențial și o ajută să se dezvolte. Ei bine, povestea Atom Indutrial scrisă de dl Mihail Ursescu nu se încadrează în acest tipar. Ea include multă ambiție, dorința de a reuși și de a nu se încadra într-un anume tipar impus de nume mari din industrie. Este o poveste ce se concentrează pe oameni și calitatea livrată de aceștia.

Cum a început această poveste? Ne spune însuși autorul: „Procesul pregătirii mele profesionale începe în anul 2012, proces care s-a finalizat în 2013 cu debutul colaborării cu compania Hafa GmbH, în calitate de reprezentant. La acel moment eu eram responsabil de reprezentanța din România: vânzări, montaj, service. După câteva luni, din dorința de a crește cât mai mult pe plan profesional am avut nevoie oameni de încredere, astfel mi s-a alăturat soția” .

 

De la Hafa GmbH la CrawfordHafa

Povestea CrawfordHafa începe în 1958, cu o firmă sub numele Hafa GmbH, fiind nr.1 in Europa timp de 20 ani,  renumită la acel moment pentru inventarea rampei de egalizare, pe care o produc în prezent peste 20 de firme concurente. Cu ajutorul unei echipe unite și a unor produse de top, compania a atras atenția firmei suedeze Crawford. Mai departe, pe fondul unor probleme personale ale managerului, din neputința de a ține pasul cu evoluția rapidă și continuă a pieței, s-a decis vânzarea firmei Hafa GmbH către compania suedeză în 1996.

Au urmat 9 ani în care companiile și-au continuat trendul ascendent în piață. Totuși în timp suedezii au ajuns la concluzia că pentru a atinge maximul de performanță este necesar să aplice un stil de management similar ambelor filiale. Astfel, în mai puțin de doi ani s-a decis adăugarea celor 2 branduri sub unul singur: CrawfordHafa. Biroul central din Weningsen, Germania a fost închis și mutat la Barcelona, eliminând astfel și o bună parte din echipa inițială de ingineri care nu s-au putut adapta la ideea începerii unui nou mod de viață într-o altă țară.

CrawfordHafa devine în 2018 Assa Abloy

„Lucrurile au mers din inerție sub numele CrawfordHafa, fără să avem un obiectiv de companie care să ne ajute să atingem succesul și să ne dezvoltăm firesc. Sub această umbrelă a inerției a venit și un nou pas în evoluția companiei: preluarea de către un nou concern.”

În 2012 Assa Abloy, o companie de renume la nivel internațional, a decis preluarea CrawfordHafa și, după cum spune însuși Mihail Ursescu „a început procesul îngropării brandului la care s-a muncit atâția ani de zile.” Managementul Assa Abloy a decis că brandul Hafa nu mai este de actualitate, astfel pe piața construcțiilor a apărut un nou nume: Crawford Assa Abloy, care din 2018 a devenit doar Assa Abloy.

„Am realizat proiecte frumoase, în ciuda faptului că în interiorul companiei s-au produs atât de multe schimbări la nivel de conducere și nume. Totuși, toate aceste schimbări ne-au afectat extrem de tare, iar în momentul preluării sub tutela Assa Abloy am fost puși în fața procesului de globalizare. Ce a însemnat acest lucru? A însemnat că fiecare angajat, colaborator sau furnizor nu mai avea niciun fel de identitate. Cu toții am devenit numere în strategia Assa Abloy.”

Rețeta succesului: revenirea la afacerea de familie

Ambiție și determinare. Cele două trăsături nu l-au părăsit niciodată pe cel care avea să se confrunte cu o nouă provocare: aceea de a renunța la siguranța unui post într-o companie cu renume și de a-și crește propriul brand. Astfel pe piața industrială dl Mihail Ursachi este cunoscut azi drept cel care stă în spatele Atom Industrial.

„A fost foarte dificil pentru noi momentul în care am realizat că o denumire ne limitează să aducem plus valoare clienților noștri. Suntem de părere că expertiza în sine stă de fapt în oameni și nu în numele companiei. De aceea, scopul nostru acum e ca piața să înțeleagă că noi ne concentrăm foarte mult pe ceea ce livrăm. Sunt mândru că până acum am reușit să ridic oameni care au evoluat frumos în carieră și au ajuns chiar să reprezinte concurența mea directă în companii din afară. Consider că prin activitatea mea am contribuit la consolidarea carierei unor adevărați profesioniști, drept urmare îmi doresc ca acesta să rămână unul din obiectivele mele de viitor, alături de cel al dezvoltării unor proiecte durabile și calitative.”

Echipa din spatele unor construcții reprezentative pentru piața șantierelor industriale au rămas aceiași, doar că sub un nou nume: Atom Industrial. Astfel, dl Ursescu alături de echipa sa își continuă activitatea în domeniu, având experiența unor proiecte precum:

  • Centru Logistic Kaufland Ploiești – cu peste 200 de rampe și uși secționale în cei peste 50.000mp de depozit
  • Centru Logistic Lidl București – Iernut
  • Centru Logistic Edy Spedition – Timișoara și Deva (devenit acum centrul CTP)
  • Parcul Bucharest West Logistic Park (devenit între timp centru CTP) – cu peste 180 de rampe și uși secționale
  • Centru logistic VGP Timișoara – cu peste 150 de rampe și uși secționale
  • Rețele naționale de magazine: Kaufland, Real, Metro, Lidl, Auchan și Penny Market
  • Centre Logistice FM Logistics, Rewe, Havi Logistics, Schencker-Romtrans, TRC Cluj și VGP
  • Fabrici de produse alimentare: Peneș Curcanul, Albalact, Tymbark, Danubiana, Campofrio, Smithfield, Gourmet, Reinert, Agroalim, Betty Ice, Top Gel, Macromex, Transavia
  • Diverse: Pirelli Tyres, Continental, Michelin, Bosch, Electrolux, British American Tabacco, Philip Morris, Mindial, Ina Schaffer, Draexelmayer, Volvo, AFI Palace – Real, SEA, Radan, Hella, Valeo, Kathrein.

„În prezent pot să afirm că avem la activ 15 ani de experiență, 23 de angajați și reușim astfel să acoperim toată România cu echipe în Timișoara, București, Ploiești, Brașov și Cluj.”

Dacă realizați orice fel de hală industrială, cereți-i un sfat gratuit dl-ui Ursescu. Îl puteți contacta pe website-ul oficial: https://atomindustrial.ro/ sau completând formularul de mai jos.




Related Articles

Back to top button