Fațade și închideriFurnizori

Avantajele plăcilor de policarbonat

Plăcile de policarbonat sunt un material de construcție durabil, ușor de folosit și util pentru o sferă largă de proiecte. În construcțiile industriale, dar și rezidențiale, sunt folosite din ce în ce mai des plăcile de policarbonat datorită câtorva caracteristici unice. Fiind foarte versatile, plăcile de policarbonat ar putea deveni soluția perfectă pentru proiectul tău. Articolul prezintă avantajele utilizării plăcilor de policarbonat și oferă detalii importante de cunoscut înainte de a decide ce tip de material se potrivește cel mai bine proiectului tău.

Avantajele plăcilor de policarbonat

Plăci policarbonat sau sticlă?

Fiind de 2 ori mai ușoare și de 200 de ori mai rezistente decât sticla, plăcile de policarbonat se află în topul preferințelor, atât pentru proiecte de construcții interioare, cât și exterioare.

Plăci policarbonat – potrivite pentru orice tip de proiect

Se folosesc cu succes în multe domenii: pereți despărțitori, sere rezidențiale, sere industriale, verande și pasaje pietonale, pentru acoperirea piscinelor, în stațiile mijloacelor de transport, ca pereți cortină, pentru acoperirea piețelor sau parcărilor, ca panouri fonoizolante.

Plăcile de policarbonat sunt obținute printr-un proces de extrudare și sunt disponibile cu grosimi cuprinse între 4 mm și 20 mm, grosimea fiind aleasă în funcție de specificul fiecărui proiect. Compania noastră oferă plăci policarbonat celular cu 2,3 sau 7 pereți, dar și plăci policarbonat cu fibră de sticlă.

Plăci policarbonat: paletă de culori disponibile și mărimi diverse

Proiectul realizat din plăci de policarbonat se poate personaliza și prin paleta de culori și modele disponibile. Sunt disponibile plăci policarbonat transparent, opal, negru, bronz, albastru, roșu, verde, cu inserție de fibră de sticlă, iar pentru proiecte speciale se pot realiza comenzi de plăci la dimensiuni atipice, dimensiunea standard fiind de 2100 X 6000 mm.

Plăci policarbonat: rezistența la radiații UV și impact

Plăcile sunt tratate cu o substanță care asigură protecția împotriva radiațiilor UV. Rezistența la impact se datorează structurii chimice. Nivelul de rezistență este unic datorită legăturilor puternice create de numeroasele molecule din compoziția chimică. Plăcile sunt foarte rezistente, fiind în același timp flexibile. Flexibilitatea materialului oferă o putere mare de absorbție a șocurilor și impactului unei forțe exterioare. Policarbonatul este de 200 de ori mai puternic (rezistent) decât sticla. 

Plăci de policarbonat: montaj ușor

Plăcile au o greutate redusă și se pot manipula și monta cu ușurință. Recomandăm însă ajutorul unui profesionist pentru realizarea corectă a îmbinărilor și asigurarea izolării perfecte. Cu ajutorul profilurilor speciale, disponibile în gama produselor Carboplak, montarea se poate realiza foarte repede. În gama noastră vei găsi profile, garnituri, benzi de ventilare, benzi de sigilare, șaibe din policarbonat. cu care proiectul tău din plăci policarbonat devine realitate în timp record.

Plăci policarbonat – întreținere

Plăcile se pot curăța foarte ușor prin ștergerea gentilă cu un material înmuiat în apă sau burete ud. Prin curățarea depunerilor acumulate de-a lungul timpului, care pot zgâria plăcile, se prelungește durata de viață. Nu se recomandă utilizarea cârpelor uscate, îndepărtarea depunerilor cu mâna, sau folosirea jetului de apă sub presiune, care va deteriora plăcile.

Rezistența sticlei în comparație cu rezistența unei plăci de policarbonat

O placă de policarbonat are o rezistență garantată de 10 ani, ceea ce reprezintă numai o fracțiune din rezistența sticlei. Pe de cealaltă parte, în construcțiile exterioare expuse condițiilor meteo imprevizibile, fiind un material casabil, sticla nu va rezista.

În comparația sticlă – plăci policarbonat, recomandăm luarea în considerare a tuturor elementelor de mediu în care va fi amplasată construcția. O placă de policarbonat are o rezistență la impact net superioară față de sticlă.

Plăci policarbonat sau alte materiale?

Când vine vorba de alegerea unui material pentru proiectul de construcții, ar trebui să luați în considerare plăcile din policarbonat. Plăcile din policarbonat au avantaje multiple: sunt rezistente și durabile, cu plăcile de policarbonat se lucrează ușor, sunt ușoare, se pot transporta fără dificultate, sunt rezistente la intemperii, rezistente la razele UV, sunt reciclabile, sunt disponibile într-o varietate de culori, sunt accesibile.

Echipa Carboplak îți stă la dispoziție pentru consultanță și sfaturi utile în alegerea celor mai bune plăci de policarbonat pentru proiectul dumneavoastră. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare. Toate informațiile sunt disponibile pe pagina noastră de Contact sau la office@carboplak.ro
Related Articles

Back to top button