Stiri

BERD analizeaza acordarea unui imprumut de 8 mil. euro companiei Sonaca, pentru o fabrica in Romania

BERD analizeaza acordarea unui imprumut pe termen lung in valoare de 8 milioane de euro companiei Sonaca, pentru finantarea constructiei unei fabrici in judetul Cluj, care va creste capacitatea producatorului de componente de avioane.

Valoarea totala a proiectului, care va fi realizat in doi ani, este de 15,7 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Costurile includ terenul, constructia fabricii, echipamentele si dezvoltarea unor noi produse. „Noua fabrica din Romania va creste capacitatea Sonaca de a aproviziona marii producatori de avioane cu componente pntru aripile aeronavelor”, potrivit BERD, scrie Mediafax.

Proiectul va contribui la introducerea de noi tehnologii care vor necesita transferul de competente pentru adoptarea standardelor si proceselor. Compania va pregati personalul pentru utilizarea celor mai noi tehnologii, in vederea producerii unor materiale compozite de calitate ridicata, iar acest fapt va duce la dezvoltarea sustenabila a industriei aerospatiale din Romania.

In raportul financiar din 2014, grupul a anuntat ca „va construi o noua fabrica, in Romania, pentru productia de parti componente si de asamblare a lamelelor pentru modelul A320, ca raspuns la cresterea productiei anuntata de Airbus”. In 2015, Sonaca a infiintat o subsidiara in Romania, Sonaca Aerospace Transilvania.

Sonaca este compania mama a Sonaca Group si este inregistrata in Belgia. Sonaca Group este furnizor major de componente pentru marii prooducatori de avioane si detine fabrici in Belgia, Brazilia, Canada, China si Romani

Sursa
Related Articles

Back to top button