Stiri

Pe 14 octombrie se deschide, la Bucuresti, cea mai mare manifestare cu caracter tehnic

 

TIB

Pe 14 octombrie se deschide, la Bucureşti, cea mai mare manifestare cu caracter tehnic

 

180 de companii, 15 ţări,

la TÂRGUL TEHNIC INTERNAŢIONAL BUCUREŞTI

14-17 octombrie, ROMEXPO

 

Centrul Expoziţional ROMEXPO găzduieşte între 14 şi 17 octombrie, a.c., cea mai mare manifestare cu profil tehnic, organizată anual în România,

TIB – TÂRGUL TEHNIC INTERNAŢIONAL BUCUREŞTI.

Evenimentul, conceput şi organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Industrie şi Comerţ din România, reuneşte, la cea de-a 41-a ediţie, peste 180 de expozanţi din 15 ţări din Europa şi Asia. Pe lângă companii din industria de resort autohtonă, vor fi prezenţi şi mari jucători ai pieţei de profil, din ţări precum: Germania, Suedia, Italia, Spania, Polonia, Cehia, Turcia, Israel, Bulgaria, Ungaria, Austria, Slovenia, Belgia, Franţa.

TIB 2015 ocupă o suprafaţă expoziţională de peste 8.000 mp şi este organizat în Pavilionul A al Centrului Expoziţional Romexpo.

Evenimentul este dedicat tuturor specialiştilor interesaţi de noutăţile şi tendinţele apărute la nivel mondial, în domeniile: robotică, inginerie mecanică, electrică şi auto, electronică şi comunicaţii, IT şi software, echipamente, tehnologii si materii prime pentru producţia şi prelucrarea maselor plastice, metalurgie, echipamente hidraulice, transport şi depozitare.

10711052_700303790059345_4800149120905287950_n

Companii de notorietate mondială expun la TIB 2015

Unii dintre cei mai importanţi producători şi furnizori de echipamente, tehnologii, servicii cu profil tehnic se reunesc la TIB, evenimentul simbol al Romexpo.

Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentări şi demonstraţii de maşini şi echipamente care asigură o mai mare flexibilitate şi creştere rapidă a productivităţii, în domeniul industrial şi în cele conexe acestuia. Astfel, pe parcursul celor patru zile de târg, unele dintre companiile prezente îşi vor prezenta o serie de modele noi şi performante de maşini cu comandă numerică computerizată: strunguri, freze, maşini de găurit, etc.

10703739_698946830195041_775556882731423263_n

Din expoziţie nu vor lipsi soluţiile inovative din domeniul tehnologiei senzorilor, fiind prezente companii cu tradiţie pe acest segment. Cei interesaţi de echipamentele de debitare cu jet de apă şi pulbere abrazivă vor avea ocazia să afle noutăţile în domeniu de la furnizori autohtoni renumiţi pentru paleta largă de tehnologie oferită pieţei de profil.

Ariile de interes şi atracţie ale TIB 2015 vor fi, ca în fiecare an, zonele de robotică şi masini industriale, unde poate fi urmărit întregul proces de realizare a diferitelor piese, dar şi zona de design industrial.

1901305_698946746861716_5105219123308107695_n

Noutăţile TIB 2015 care vin să simplifice procese tehnologice şi să scurteze timpi de lucru sunt legate de:

  • maşini de tăiat cu jet de apă, maşini CNC
  • maşini şi echipamente automate pentru producţie
  • maşini de ambalat
  • echipamente de dozat
  • sisteme de marcare industrială şi aparate de zbor autonome utilitare
  • echipamente şi aparate pentru testarea proprietăţilor fizico-mecanice ale materialelor
  • maşini de măsurat în coordonate 3D, braţe poliarticulate 3D
  • scannere laser şi diverse alte echipamente de tehnologie a senzorilor
  • microscoape industriale si metalografice
  • stereomicroscoape si microscoape 3D

Concomitent cu TIB (14-17 octombrie, a.c.), în pavilionul C2 al ROMEXPO se desfăşoară două evenimente cu caracter tehnico-ştiintific, INVENTIKA 2015-Salon de invenţii si inovaţii şi Salonul Cercetării Româneşti-organizat de catre Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiintifică şi Inovare (ANCSI), care promovează creativitatea cercetătorilor români, astfel încât să se impulsioneze valorificarea rezultatelor CDI şi promovarea inteligenţei tehnice româneşti în competiţia internaţională. În cadrul Pavilionul C2, vor expune peste 70 de companii, institute de cercetare, inventatori si va fi amenajată o secţiune dedicată IMM-urilor cu profil de cercetare.

Totodată, Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti 2015 va avea loc în aceeaşi perioadă cu o altă manifestare de tradiţie, ExpoEnergiE – Târg internaţional de energie regenerabilă, energie convenţională, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale.

                                                                       

Programul de vizitare al TIB 2015

14-16 octombrie 2015, intre orele 10:00-18:00

17 octombrie 2015, intre orele 10.00-16.00

Locatie

Pavilionul A; platformele 1, 4, 10,11

Acces

Bilet intrare adulţi şi studenţi:10 lei/zi

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită.

Biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând platforma de vânzare bilete.

Mai multe informaţii despre acest eveniment se pot afla prin accesarea website-ului www.tib.ro Pentru tematică detaliată a târgului, puteti accesa linkul următor: http://tib.ro/files/Forms_ro/2015/F2-tematica-2015-TIB.pdf

Organizari şi Parteneri – TIB 2015

parteneri

Despre:TIB–Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti este manifestarea expoziţională emblematică pentru ROMEXPO, având o istorie de peste 40 de ani, care a început în anul 1970, odată cu prima ediţie.

Evenimentul este certificat la nivel internaţional, fiind atestat de catre Asociaţia Globală a Industriei de Târguri – UFI.

Este organizat sub un concept unic în România, fără concurenţă.

Despre: ROMEXPO S.A. este liderul industriei românești de târguri și expoziții, îmbinând tradiția cu experiență și calitatea de nivel internațional, toate în beneficiul expozanților și vizitatorilor specialiști care, an de an, confirmă buna reputație a firmei.

ROMEXPO S.A. este recunoscut și pe plan internațional, fiind membru cu drepturi depline al Asociației Mondiale a Industriei de Expoziții – UFI, al Alianței Târgurilor din Europa Centrală – CEFA, al Uniunii Internaționale de Raportare a Statisticilor Expozițiilor – CENTREX și al Asociației Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa – EURASCO.

Societatea dispune de propriul sau centru de expoziții, denumit Centrul Expozițional ROMEXPO, care se întinde pe o suprafața totală de 100.000 mp. Din 1991, strategia de dezvoltare a societății ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei direcții prioritare: modernizare, diversificare și specializare, toate acestea într-un efort de creștere substanțială a calității serviciilor atât pentru expozanți cât și pentru vizitatorii specialiști, din ce în ce mai exigenți.
Related Articles

Back to top button