Interviuri expertiStiri

Berg Banat: Protectia anticoroziva prin zincarea termica de pana la 80 de ani

sursa poza

BERG BANAT si-a inceput activitatea in 1990 cu productia de confectii metalice sudate si cu recuperarea zincului din drojdie de zinc si cenusi de zinc – materiale rezultate in urma procesului de zincare termica. Alaturi de colaboratori, firma isi aduce contributia la lucrari de referinta in infrastructura, dar si la exportul de confectii metalice zincate catre tarile europene atat din vecinatate, cat si din vestul Europei.

Intrebari in atentia domnului János Földes, director regional vanzari din cadrul companiei Berg-Banat:

 

1. Domnule Földes, suntem la inceput de 2013. Cum ati putea descrie, intr-o fraza, anul 2012 pentru compania Berg Banat ?

R: Anul 2012 a fost un an al incertitudinilor politice care a influentat negativ investitiile (inclusiv solicitarile pentru zincare termica) in Romania si il putem cataloga un an mediocru.

 

2. Aveti o lucrare de referinta pe acest an la care ati realizat zincarea termica de care sa fiti extrem de mandru? Ne-am bucura daca ne-ati mentiona care este aceasta.

R: HORNBACH TIMISOARA


sursa poza

3. Care este rivalul cel mai de temut pe care il aveti pe piata din Romania la ora actuala?

R: Avem firme concurente in Romania, dar nu ne consideram ”rivali de temut”. Chiar mai mult, a fost infiintata o asociatie (ANAZ – Asociatia Nationala a Zincatorilor, www.anaz.ro) prin care vrem sa imbunatatim permanent tehnologia si performantele noastre comune.

 

4. Nu e un secret ca toata lumea vrea ieftin si bun, dar daca ati fi dvs. beneficiarul unei hale si ati avea un buget limitat pentru zincarea termica a structurii, cum ati rezolva situatia?

R: Zincarea termica se preteaza excelent la aceste cerinte. Este cea mai ieftina si cea mai buna protectie anticoroziva cunoscuta pana la ora actuala, daca luam in considerare ca structurile metalice, timp de 50-80 de ani (timpul mediu de protectie) nu necesita alte costuri de mentenanta impotriva coroziunii. Structurile vopsite dupa maxim 5-10 ani vor trebui sa fie curatate de rugina si revopsite periodic (cel putin din 5 in 5 ani), operatiuni echivalente sau mai scumpe decat vopsirea initiala.


sursa poza

In afara ce aceste aspecte, zincul aderat/aliat pe suprafetele metalice prezinta proprietati mai bune la socuri mecanice, vibratii, zgarieturi (protectia otelului prin reactia de sacrificiu a zincului) etc., decat stratul de vopsea.

Se estimeaza ca zincarea termica, este cea mai buna tehnologie disponibila in prezent pentru prevenirea coroziunii produselor din otel si fonta, si corespunde exigentelor de protectie a mediului, fiind o tehnologie ecologică.

 

5. Daca ati avea in fata cel mai vechi client al dvs., cum ati dori sa-i rasplatiti fidelitatea?

R: Cei mai vechi clienti ai nostri ne-au ramas fideli noua, datorita multiplelor beneficii contractuale si pentru ca sunt multumiti de serviciile primite.

 

6. Daca ati fi în faza incipienta a unui proiect de constructie a unei hale metalice, ce argumente ati folosi pentru a convinge beneficiarul sa opteze pentru oferta dvs.?

R: Eu intotdeauna recomand zincarea halelor metalice, daca consider ca se preteaza la solicitarile beneficiarului. In prima faza, important este ca beneficiarul sa inteleaga multiplele avantaje pe care le ofera zincarea termica, iar firma la care doreste sa execute aceasta operatie ramane la aprecierea lui, insa cu modestie pot spune ca am convingerea calitatii serviciului nostru.

sursa poza

7. Spuneti-ne ceva despre firma Berg Banat care sa-i convinga pe investitorii proiectelor industriale, cititorii nostri directi, sa va aleaga neconditionat serviciile.

R: Prin cele doua instalatii de zincare termica, situate in Timisoara si Fagaras si prin investitiile viitoare, ne propunem sa raspundem prompt si eficient solicitarilor clientilor actuali si potentiali.

Amintim cele mai importante avantaje ale colaborarii cu firma noastra, BERG BANAT:

• Tratarea pieselor in functie de particularitatile ei, asigurand calitate a zincarii.
• Tehnologia conform ultimelor cercetari din domeniu, asigurand o durabilitate marita.
• Personal specializat in unitati similare din Europa.
• Colaborare cu Facultatea de Chimie si Ingineria Mediului Timisoara.
• Colaborare cu personalul tehnic al clientilor nostri.
• Posibilitatea asigurarii transportului de catre BERG BANAT.
• Productivitatea ridicata a instalatiilor BERG BANAT – reduce timpul de executie a zincarii.
• Gabaritele mari ale cuvelor de zincare asigura procesarea unei game diverse de produse.
• Contactarea personala a clientilor permite depistarea necesitatilor si oferirea unui serviciu complet.

Va recomand sa va informati despre noi si de la clientii nostii. Consider ca ei reprezinta cea mai buna ”carte de vizita”.

Berg

 

 

 

 

 

V-ar mai putea interesa din categoria interviuri si:

Kingspan România: Nu ne așteptăm la surprize în 2013, poate o ușoară creștere de…

Despre piata panourilor sandwich discutam cu Marcegaglia Romania

Nazarcea Grup: exemplul de umanitate in spatiile de productie!




Related Articles

Back to top button