Analize de piațăInfoHaleRecomandate

Bihor și Ilfov: județe magnet pentru sectorul idustrial

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în perioada iunie-iulie au fost identificate 1019 proiecte industriale la nivel național. Cumulat, suprafața acestora este de 3,15 milioane de metri pătrați, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 5,82 miliarde RON.

Topul celor mai active județe în mai

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 110 proiecte. De asemenea, un număr însemnat de proiecte a fost identificat și în județe precum Ilfov (98 proiecte), Cluj (59 proiecte) sau Timiș (49 proiecte).

La polul opus se poziționează Teleorman, cu 1 proiect identificat în perioada analizată. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

500.000 mp de spații industriale în Ilfov

La categoria suprafețelor alocate pentru proiectele industriale, județul Ilfov ocupă prima poziție pe podium, cu o suprafață totală de 512.884 mp. Suprafețe considerabile observăm și în județele Bihor (peste 368 mii mp) și Arad (peste 263 mii mp).

Spațiile de producție și depozitare: în topul intereselor pentru investitori

Interesul pentru spațiile de depozitare și producție este în continuare mare. Datele analizate cu ajutorul VICTA.ro arată un total de 586 unități de depozitare, 335 spații de producție, 64 spălătorii auto, 119 atelierelor de reciclare și 116 proiectelor de tip zoo/bio tehnie.

Solicită gratuit 10 șantiere active pe care să le ofertezi imediat!
Proiecte publice sau private?

Numărul de proiecte cu finanțare publică scade în perioada analizată. Dacă în luna mai se înregistrau 87 de investiții publice, în iunie și iulie numărul scade la jumătate: 44 proiecte. În ceea ce privește investițiile private, acestea sunt în număr de 902.

Proiectele industriale rămân în stadiul de autorizare

Majoritatea investițiilor industriale se mențin în stadii incipeinte. Mai exact, au fost identificate 6 proiecte în stadiul de intenție, 22 în proiectare, 637 în autorizare și 104 înainte de construcție. De asemenea, au fost înregitrate și 140 investiții în construcție, 45 în amenajare și 66 finalizate.

Top 3 proiecte industriale

La categoria investițiilor de referință trebuie să menționăm proiectul Hub logistic: 7 hale de producție și depozitare P+2E din Arad, aflat în stadiul de construcție. Potrivit VICTA.ro, acesta presupune o investiție estimată la 130 milioane lei și ocupă o suprafață de peste 233 mii mp.

Un alt proiect important este Depozitul logistic cu magazin materiale de construcții Dedeman din județul Bacău. Acesta se află în stadiul de construcție, presupune o investiție estimată la 18 milioane RON și ocupă o suprafață de 165 mii mp.

Regăsim un proiect de referință și în Tulcea: Complexul agro-alimentar cu hale producție panificație și patiserie, hale depozitare și parc fotovoltaic, care ocupă o suprafață de peste 132 mii mp. Proiectul se află în sadiul de construcție, iar investiția estimată atinge suma de 230 milioane lei.

Related Articles

Back to top button