InfoHaleStiri

Boom în sectorul imobiliar industrial: Peste 2700 proiecte industriale și logistice în construcție în 2023

Datele de la Cushman & Wakefield Echinox arată că în perioada martie-iunie, piața imobiliară industrială și logistică a înregistrat un trimestru puternic, cu peste 215,000 de metri pătrați tranzacționați. Cererea nouă, în special din retail, distribuția de mărfuri, industria auto și logistică, rămâne principalul motor al pieței.

Majoritatea tranzacțiilor au avut loc în afara Bucureștiului, în orașe precum Brașov, Timișoara, Oradea și Arad. Se preconizează că volumul tranzacționat ar putea ajunge la un milion de metri pătrați până la sfârșitul anului, dat fiind interesul crescut al companiilor de a-și eficientiza operațiunile logistice în România.

Rata de neocupare a scăzut ușor la 4,8%, iar chiriile pentru spațiile din București și hub-urile industriale au variat între 4,25 și 4,50 euro pe metru pătrat pe lună în trimestrul doi. Cu cererea susținută și oferta limitată, se așteaptă că nivelul chiriilor să crească în continuare în următoarele trimestre.

Analiza domeniului industrial: Cele mai mari investiții în construcția de spații industriale și logistice

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost identificate 2759 proiecte industriale și spații logistice în construcție la nivel național. Cumulat, suprafața acestora este de 9,46 milioane de mp, cu o valoare estimata la 20.63 miliarde lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Ilfov (260 proiecte), Bihor (225 proiecte) și Timiș (184 proiecte).

Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții în proiecte industriale și parcuri logistice, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

Sursa: https://constructfocus.ro/
Related Articles

Back to top button