Stiri

Peste 30 de proiecte de infrastructura portuară în lucru: Parteneriatul România-Coreea avansează în domeniul nuclear și al infrastructurii portuare

Sursa: https://www.zf.ro/eveniment/

Compania sud-coreeană KNPH va fi implicată în proiectele de dezvoltare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform anunțului făcut de Nicolae Ciucă, președintele Senatului din România.

Într-o întâlnire cu ambasadorul Republicii Coreea, au fost discutate posibilități de colaborare economică și culturală între cele două țări.

Compania KNPH a semnat deja un contract cu Nuclearelectrica pentru construirea unui centru de prelucrare a apelor reziduale de la centrala atomică. Sunt exprimate interesul și planuri pentru construirea de noi reactoare, dezvoltarea tehnologiei reactorului modular de mici dimensiuni (SMR).

Expertiza în logistica și administrarea porturilor din Coreea este esențială pentru dezvoltarea României în acest sector.

De asemenea, ambasadorul Republicii Coreea a exprimat interesul și pentru întărirea cooperării în domeniul transporturilor și administrației portuare.

Partea sud-coreeană este interesată să colaboreze între porturile Constanța și Busan pentru îmbunătățirea logisticii și administrării portuare, în scopul creșterii capacității de tranzit și export al României prin calea maritimă.

Peste 30 de proiecte de infrastructura portuară în România

Situația proiectelor de infrastructură portuară în România este evidențiată prin analiza realizată de Victa.ro pentru anul 2023, dezvăluind existența a 34 de șantiere navale în țară.

Iată cum arată poziționarea acestor proiecte pe hartă:

Surse alternative: https://constructfocus.ro/, https://www.zf.ro/eveniment/ și https://victa.ro/
Related Articles

Back to top button