Proiecte și șantiereStiri

Topul investițiilor masive: Care sunt cele mai mari investiții în construcția de clădiri de birouri

În orașul indian Surat a fost construită o clădire monumentală numită Surat Diamond Bourse (SDB), devenind cea mai mare clădire de birouri din lume, depășind chiar și clădiri celebre precum Pentagonul.

Această clădire este proiectată să găzduiască peste 65,000 de specialiști în domeniul diamantelor și este alcătuită din nouă structuri dreptunghiulare care se extind dintr-un pivot central, formând un complex de 15 etaje și peste 4,700 de birouri.

Palatul Parlamentului din România ocupă un loc mai jos în acest clasament, fiind pe locul 16 în topul celor mai mari clădiri de birouri din lume.

Top 3 cele mai impresionante clădiri de birouri din România

Palas Campus, Iași: cea mai mare mare clădire de birouri ca suprafaţă din ţară, cu o investiţie de peste 120 de milioane de euro. Palas Campus completează comunitatea United Business Center, care cuprinde 7 clădiri de birouri premium, cu o suprafaţă de 75.600 mp, ce găzduiesc peste 50 de companii şi unde lucrează aproximativ 10.000 de angajaţi.

Sursa: https://constructfocus.ro/

Clădire de birouri din lemn, Oradea: Chiar dacă nu se face impresionantă prin dimensiune, cu siguranța este cea mai mare clădire de birouri construită integral din lemn. O clădire utilă de 2.400 de metri pătrați găzduiește 250 de angajați ai unei companii de IT și se situează în apropierea Oradiei, în Săldăbagiu de Munte. Noul sediu al firmei românești Creatopy reprezintă un caz unic în România și Europa de Est, deoarece respectă standardele unei case pasive, consumând doar o șapte parte din energia utilizată de o construcție tradițională din cărămidă și beton. Această clădire a costat 4 milioane de euro și a fost construită într-un timp remarcabil de scurt: doar 44 de zile.

Sursa: https://constructfocus.ro/

SkyTower, București – Situat în zona Pipera din București, acesta a fost unul dintre cele mai înalte zgârie-nori din țară și un important centru de afaceri. Sky Tower, proiect dezvoltat de către Raiffeisen Property International GmbH, ocupă primul loc în topul celor mai înalte clădiri de birouri din București. Sky Tower se intinde pe o înălțime de 137 de metri și dispune de nu mai puțin de 37 de etaje. Construcția Sky Tower a demarat în anul 2009 și s-a finalizat trei ani mai târziu, în 2012, iar investiția totală în realizarea proiectului a depășit 135 de milioane de euro.

Sursa: https://www.skytower.ro/

Oportunități de ofertare în construcția de clădiri de birouri, în România

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în decursul ultimului an au fost identificate peste 1270 proiecte de construcții clădiri de birouri la nivel național.

Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții în proiecte de construcții clădiri de birouri, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

Surse alternative: https://constructfocus.ro/ și Victa.ro.





Related Articles

Back to top button