Stiri

Botosaniul se viseaza inconjurat de 6 parcuri industriale

Consiliul Judeţean vrea să construiască cinci sau şase parcuri industriale în comunele din apropierea municipiului Botoşani din care să obţină venituri de 10 milioane lei anual. Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, a declarat că îşi va respecta promisiunea făcută în campania electorală şi va construi aceste parcuri industriale pentru a crea locuri de muncă în mediul privat. Mai mult, acesta susţine că autorităţile locale vor cheltui doar banii pentru achiziţia terenului, în rest toată investiţia urmând să fie făcută din fonduri europene.

„Am convins Ministerul Dezvoltării să iniţieze o măsură care să susţină toate utilităţile pentru parcuri industriale. Va apărea această măsură până în august şi se vor construi parcuri industriale între 25 şi 100 de hectare. S-a negociat deja cu reprezentanţii Comunităţii Europene. Voi demara identificarea terenurilor şi găsirea sumelor de bani pentru cumpărarea lor. Vreau să fac 5-6 parcuri industriale lângă Botoşani”, a declarat Florin Ţurcanu.
Acesta a precizat că vrea să construiască un parc spre Copălău la Zăiceşti, unul spre Săveni la Staţiunea de cercetare Popăuţi, spre Suceava la Vlădeni, spre Dorohoi la Cucorăni şi unul spre Suliţa lângă pădurea Rediu. Totodată, ar mai putea fi construite parcuri şi la Dorohoi şi Bucecea, dacă se găsesc terenuri.
Ţurcanu a spus că nu vrea să intre în parteneriat cu persoanele fizice proprietare de terenuri, eventual cu primăriile din zonă.

„În final şi noi câştigăm, veniturile realizate pe punctele lucru vin la noi la Consiliul Judeţean. Acum avem venituri de 16 miliarde, dar vreau să fie undeva spre 100 miliarde lei vechi”, a adăugat Ţurcanu.

sursa
Related Articles

Back to top button