Stiri

BRAȘOV: Electroprecizia Săcele investește 700.000 de euro într-un parc fotovoltaic

Conform bizbrasov.ro, compania brașoveană Electroprecizia Săcele ar urma să investească 698.000 de euro într-un parc fotovoltaic. Jumătate din acești bani provin din granturi acordate de Guvernul Norvegiei.

bizbrasov.ro

Reprezentanții companiei declară că proiectul ar urma să fie implementat până la finalul anului, puterea instalată fiind de 0,96MW. Astfel, se vor produce 1.279.148 MWh/an, estimându-se o reducere anuală a emisiilor de CO2 de 391,5 tone.

Centrala Electrică Fotovoltaică va fi racordată la rețeaua electrică de utilizare din interiorul platformei industriale și va livra energia electrică produsă către consumatorii racordați la tensiunea de 0,4 kV, fără livrarea surplusului de energie în rețeaua electrică de distribuție de interes public.

„Până la finalul anului 2021 preconizăm începerea unei noi investitii pentru o hala de producție de tip build-to-suit pentru o suprafață de aproximativ 5.800 mp pentru care intentionam sa depunem un nou proiect pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile”, arată reprezentanții companiei.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România” program de finanţare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.

„Electroprecizia este mai mult decât o companie, este inima comunității săcelene și o poveste de succes care durează de 85 de ani. Suntem o companie responsabilă social, care se implică activ în viață comunității din care face parte și contribuie la dezvoltarea durabila a acesteia”, a declarat Adrian Secelean, managerul Electroprecizia Săcele.

Related Articles

Back to top button