Stiri

Cat de mare e interesul Fiat pentru Rusia? Cat o fabrica de 850 milioane Euro

Fiat va semna pana la finalul acestui an acordul de constructie a unei noi fabrici in Rusia, unitate care ar trebui sa construiasca masini Jeep incepand cu anul 2014, spun surse citate de Bloomberg. Au existat zvonuri cum ca italienii ar vrea a renunte la proiectul de 850 milioane euro, insa compania spune ca este foarte interesata de extinderea in Rusia.

Noua uzina ar trebui sa fie situata in zona St Petersburg, iar pana la final de 2012 ar trebui semnat contractul cu autoritatile. Bloomberg citeaza surse care spun ca la aceasta uzina vor fi construite anual 120.000 de masini, cel mai probabil productia urmand a incepe in 2014.

De curand, autoritatile ruse si-au exprimat ingrijorarea ca proiectul de 850 milioane euro ar putea fi abandonat din cauza scaderilor vanzarilor pe piata europeana, insa Sergio Marchionne, CEO al Fiat, a spus ca este foarte interesat de expansiunea in Rusia,

Spre deosbire de pietele din Europa de Vest care scad, Rusia este inca in ascensiune, vanzarile totale de masini noi fiind estimate a depasi 2,85 milioane de unitati in 2012, cu 7% peste anul trecut. Dupa noua luni, vanzarile Jeep au crescut cu peste 100%, spre circa 3.500 de masini, in timp ce la Fiat s-a inregistrat o scadere de 70%.

sursa
Related Articles

Back to top button