Stiri

35000 mp de fabrica se transforma intr-un nou mall in Brasov

ursa poza

Dezvoltatorul imobiliar Echo Investment, controlat de Micha Soowow, al treilea cel mai bogat polonez, si-a ales echipa de arhitectie care sa ii proiecteze centrul comercial Korona din Brasov. Biroul de arhitectura ales de polonezi este B23T, care a elaborat si planul mallului Promenada aflat in dezvoltarea Raiffeisen Evolution in Bucuresti. Contractul cu B23T prevede realizarea proiectelor de constructie si licitatie. Finalizarea lucrarilor de proiectare este programata pentru al doilea trimestru al anului 2013. B23T a fost infiintata in urma fuziunii a doua birouri de arhitectura: B2 International Consultants si 3T Birou de Arhitectura. Echo Investment a semnat luna trecuta un contract de preinchiriere a unui spatiu de 8.500 mp din viitorul mall catre retailerul francez Carrefour. Acesta este primul proiect pe care Soowow il realizeaza in afara Poloniei.

Au mai cumparat teren

Mallul Korona, care va avea in prima faza o suprafata de 35.000 mp, va fi construit pe terenul fostei fabrici Fartec din Brasov, cumparat de polonezi in 2007 pentru 24 mil. euro. Pe langa lotul de patru hectare, Echo a finalizat in septembrie achizitia a inca doua terenuri adiacente, in suprafata totala de 9.000 mp. În etapa a doua a dezvoltarii, investitorii au programat inca 10.000 mp de spatii de retail. Constructia ar trebui receptionata in ultimul trimestru al anului 2014.

La mijlocul lunii septembrie compania Echo Investment a achizitionat terenul suplimentar cu o suprafata totala de cca. 9.000 mp. Tranzactia de achizitionare a incheiat prima etapa administrativa si de achizitii a procesului de dezvoltare si constituie o trecere la etapa de pregatiri pentru realizarea primului proiect strain Echo Investment, se precizeaza in comunicatul companiei.

Micha Soowow (50 de ani) ocupa locul trei in lista celor mai bogati polonezi cu o avere estimata la 1,8 mld. dolari, potrivit revistei americane Forbes. Milionarul este prezent in Romania cu trei afaceri: dezvoltare imobiliara, prin intermediul Echo Investment, obiecte sanitare, prin Cersanit, si productia de pardoseala, prin Barlinek.




Related Articles

Back to top button