Stiri

Cate lucrari pierd constructorii din cauza scepticismului?

sceptic1

De cate ori s-a intamplat sa auzi ca un beneficiar cauta oferte de executie si sa nu ofertezi proiectul in baza unor preconceptii precum „acolo sigur lucrurile sunt aranjate” sau „de ce sa ma aleaga beneficiarul pe mine cand poate lucra cu executantii locali, la preturi mai mici fara sa trebuiasca sa acopere cheltuieli cu diurna, cazare, etc” ?

Stim din experienta ca procesul de ofertare poate dura foarte mult iar timpul si evident banii investiti nu vin la pachet cu garantia ca vei contracta efectiv lucrarea. De asemenea stim ca pentru a „prinde” o lucrare este nevoie de un numar variabil de oferte, iar rata de succes de asemenea poate fi de variabila, chiar de speriat.

Dar cand conduci un business menit sa genereze profit, intr-un domeniu in care concurenta este tot mai acerba, iti poti permite sa nu te lupti pentru cote de piata si sa pierzi din start prin abandon?

Haideti sa ne gandim,  ce se poate intampla in cel mai pesimist scenariu in care investesti o perioada limitata X de timp in a oferta spre exemplu o cerere Y de executie la o hala industriala de 5000 mp? Poti sa pierzi evident timpul investit, salariile le platesti in continuare, facturile vin in continuare.

Dar oare  ofertarea in domeniul constructiilor nu este similara cu „iesitul la agatat”? In sensul ca poti sa inviti o fata in oras, sa-i faci complimente, sa-i proiectezi o imagine favorabila despre tine si sa incerci sa-i arati ca va avea doar de castigat daca accepta oferta ta in pofida concurentilor. Dar pentru asta, oare nu trebuie sa te aranjezi, sa te parfumezi, sa folosesti resurse, in alte cuvinte sa investesti?  Si tot nu ai certitudinea ca va iesi cu tine in oras si mai ales ca „va semna contractul” chiar si dupa cateva pahare de vin.  Dar asta nu ne-a oprit niciodata sa fim perseverenti, sa investim in noi timp si resurse, sa ne „promovam” si sa ne conturam o imagine cat mai pozitiva fata de „beneficiar”.

Deci care ar fi motivul pentru care nu ai arunca o privire in piata, nu ai da un telefon, nu ti-ai stabili o intalnire ?

In cazul in care esti un constructor optimist, iti putem arata zilnic beneficiari de hale industriale cu cerere pentru executie si te putem ajuta sa intri in legatura cu ei. CLICK AICI 

Articol realizat de:

Dan ROSENFELD
Redactor Sef
www.infohale.ro
0730 031024

 
Related Articles

Back to top button