Stiri

Ce au in comun lansarea celei mai puternice rachete din lume si Magistrala 5 a metrolului din Bucuresti?

Anul 2008 a fost anul in care au inceput in mod oficial licitatiile pentru constructia Magistralei 5 a metroului din Bucuresti, care ar urma sa aiba o lungime de aproximativ 6,87 de km si 10 stratii de metrou. Tot in acelasi an au inceput si lucrarile la cea mai putenica racheta din lume, Falcon Heavy, pe care Elon Musk, fondatorul Space X si Tesla a trimis-o recent cu succes in spatiu, avand ca destinatie orbita planetei Marte.

Daca racheta a fost lansata fara probleme, nu acelasi lucru se poate spune despre lucrarile la magistrala. Coincidenta a fost ca la doar cateva ore dupa ce oficialii romani au anuntat o noua amanare a finalizarii lucrarilor (noul termen – trimestrul 1 al anului 2019), Facon Heavy si-a luat zborul.

Cu adevarat trist este insa faptul ca, racheta, care a facut ieri istorie la nivel mondial, a costat in total 650 de milioane de euro (iar aceasta suma include si dezvoltarea unui prototip preliminar, de dimensiuni mai mici, Falcon 9),  in timp ce costurile pentru Magistrala 5, care este inca departe de finalizare, se ridica la 700 de milioane de euro.

Asadar, dupa cum este specificat intr-un articol publicat pe stirileprotv.ro,  chiar si cea mai puternica racheta din lume este mai ieftina decat metroul din Drumul Taberei.

Sursa foto: Agerpres/ StirileProTV

Inspiratie articol si sursa foto: stirileprotv.ro

Cat timp noi asteptam pentru 10 statii de metrou, o masina Tesla, pe care Musk a pus-o la bordul rachetei, pluteste nestingherita prin spatiu, parca sa ne faca in ciuda. (Mai multe despre cum s-a ajuns la ideea de a trimite o masina in spatiu puteti citi aici.)
Related Articles

Back to top button