Stiri

Ce inseamna 50 000 mp de hala, certificata ecologic

sursa poza

Cora Romania a deschis un nou centru comercial la Bacau, in urma unei investitii de 42 milioane de euro. Complexul, masurand aproximativ 50.000 mp construiti, cuprinde un hipermarket cu o arie de vanzare de 7.600 mp, o galerie de 6.100 mp, cu 37 de magazine, 725 de locuri de parcare, precum si spatii de birouri inchiriabile si chiar un imobil cu 8 apartamente, destinate tot inchirierii.

„Sfarsitul anului aduce doua noi magazine in reteaua Cora Romania. Astazi (n.r. 8 noiembrie) deschidem Cora Bacau, iar in trei saptamani vom inaugura si Cora Alexandriei, pe Soseaua Alexandriei, la Bucuresti. Ambele sunt amplasate in centre comerciale proprii care fac parte din noua generatie de constructii certificate ecologic. Cu noul centru comercial de la Bacau, Cora face primul pas in Moldova, care va fi urmat in viitor si de altii”, a declarat Philippe Lejeune, director general Cora Romania.

Cora Bacau urmeaza sa primeasca certificarea BREEAM pentru constructii „verzi”, atat in constructia propriu- zisa, cat si pentru exploatarea spatiului, folosindu-se solutii tehnice care optimizeaza consumul de energie si materiale. De exemplu, structura spatiala usoara a acoperisului si planseul casetat al parterului au fost alese pentru a micsora greutatea totala a constructiei. Astfel s-au redus dimensiunea fundatiilor si inaltimea stalpilor. De asemenea, atat dala parterului, cat si structura acoperisului sunt din grinzi de beton armat prefabricate, reducandu-se consumul de otel si beton.

In paralel, s-a aplicat o termoizolatie care diminueaza cu 30% consumul de energie in exploatarea centrului comercial. Pentru iluminat au fost utilizate tuburi fluorescente si LED-uri, in loc de becuri incandescente, iar apa calda este preparata cu ajutorul unor panouri solare.

sursa
Related Articles

Back to top button