Stiri

Cea mai tehnologizata fabrica auto din lume asa cum nu a mai fost vazuta pana acum!

sursa poza GF Williams/Jalopnik

 

McLaren este mai mult decat un producator de masini. Ei sunt cei care au creat un templu pentru cei mai buni ingineri si designeri din lume, si pentru cei care au in sange rezolvarea problemelor. Noua fabrica unde se construiesc modelele MP4-12C este o atat de avansata tehnologic, incat unii o considera nirvana auto, fabrica fiind ascunsa undeva in mediul rural englezesc.

Foarte putini sunt cei care s-au aventurat in interiorul fabricii in timpul orelor de program, dar NIMENI, in afara de agentii de paza sau personal de curatenie NU au vazut vreodata asa ceva. FABRICA pe timp de noapte. Fara nici unul din cei 750 de „experti” care lucreaza la fabricarea supercar-ului extrem al companiei.

Fotograful GF Williams surprinde acest loc uimitor, fiecare etapa de productie fiind parca inghetatata in timp, pentru aceasta sedinta foto exclusiva portalului Jalopnik.

 

Paisprezece zile. Atat timp e necesar pentru ca diferitele parti componente expediate din intreaga lumea catre fabrica McLaren sa se combine si sa creeze MP4-12C – a carui valoare este de 240.000 dolari. In cele aproximativ opt luni de cand fabrica este deschisa, au fost produse peste 1.000 de astfel de modele.

Desi toate modelele sunt construite manual, fabrica are un look de „cyborg” si imbina impresionant interactiunea dintre om si masina. Transportoarele verticale au dimensiuni reduse si alimenteaza mai multe statii de pe linia de productie, fiecare din acestea fiind echipat cu un sistem robotizat avansat de interconectare dintre om si robot care ajuta lucratorii in instalarea corecta a pieselor.

Calculatoarele integrate in instrumentele si echipamentele de asamblare nu permit sistemului ca un motor sa avanseze pe linia de productie, de exemplu, pana cand nu este finalizat cu succes procesul de asamblare.

La sfarsitul liniei de asamblare, motoarele sunt testate pentru a se asigura ca acestea corespund specificatiilor tehnice si de performanta inainte de a fi puse la destinatia lor.

Fabrica este proiectata atat de atent si precis incat nu te-ai astepta sa „intalnesti” intr-un spatiu de productie auto, o astfel de liniste. Incredibil!

După ce am vizitat fabrica in timpul zilei si in timpul orelor de program, cu cateva zile inaintea sedintei foto pe timpul noptii, am ramas uimit sa constat ca fabrica era aproape la fel de silentioasa – in timpul zilei in plina activitate de productie – ca in timpul noptii, in lipsa totala a angajatilor si a utilajelor robotizate.” declara Williams, fotograful pasionat de fabrica McLaren.

 

GF Williams/Jalopnik:

 

Vizual, contrastul este puternic.

Pe masura ce inaintati prin galeria foto, veti vedea ca fiecare statie pozata se afla in stadiul de asamblare terminat, astfel incat se pot observa momentele evolutiei procesului de asamblare.

Pe final, putem vedea modelele terminate la sfarsitul liniei de productie gata sa fie expediate la proprietarii lor – norocosi.

Iar mai jos, sedinta foto din interiorul cei mai tehnologizate fabrici auto din lume, pe timp de noapte, asa cum nu a mai fost vazuta pana acum, prin intermediul  GF Williams/Jalopnik:

 

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

GF Williams/Jalopnik:

Sursa poze si articol

Sugestia infoHALE.ro: incurajam o astfel de initiativa si la noi in tara, mai ales ca avem si noi Dacia noatra tehnologizata! Cautam fotograf care sa faca poze nocturne la unitatea de productie Dacia din Romania 🙂

 
Related Articles

Back to top button