Stiri

Proprietarii Parcului Industrial Prejmer demareaza al treilea parc in Romania

sursa poza

 

Spaniolii de la Graells & Llonch, care deţin Parcul Industrial Prejmer, inaugurat în urmă cu cinci ani, vor demara, în acest an construcţia celui de-al treilea parc industrial din România, la Agigea, pe o suprafaţă de aproximativ 96 de hectare. Acesta va fi construit în parteneriat cu Chayton Capital, companie de investiţii imobiliare.

 

Acesta este unul din cele mai importante proiecte a căror construcţie începe în acest an. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 96 hectare şi va fi foarte asemănător cu proiectul dezvoltat de Graells & Llonch la Turda. Acest parc va avea un impact major pentru domeniile industriale şi logistice care targetează Asia, Orientul Mijlociu şi Sud-Estul Europei. Lucrările vor începe în vara acestui an”, a declarat Mihai Escu, consultant în cadrul departamentului industrial al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

 

sursa poza

 

Investiţia ar urma să se ridice la circa 200 de milioane de euro, asemănătoare cu cea anunţată de spanioli pentru cel de-al doilea obiectiv de acest gen pe care îl construiesc la Turda. Construcţia acestuia a începutul în luna mai a anului trecut, urmând ca aici să fie create 3.000 de locuri de muncă în următorii trei ani. Parcul, realizat în cooperare cu fondul de investiţii Europa Capital, se va întinde pe o suprafaţă de peste 545.000 de metri pătraţi şi va avea 70 de clădiri.
Compania Graells & Llonch a fost înfiinţată în anul 1999, în Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale. Compania mai deţine un parc industrial în România, la Prejmer, în judeţul Braşov, care se întinde pe o suprafaţă de 839.000 de metri pătraţi şi este ocupat în proporţie de circa 65%.
Spaniolii dezvoltă şi un parc industrial în China, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi.

Parcul Industrial Prejmer a necesitat o investiţie de 300 de milioane de euro, printre clienţii săi actuali numărându-se companii precum Autoliv, Viacon, Loedige Machine, Katadyn, Unior-Tepid, Losan România sau Eldon.

Sursa

 
Related Articles

Back to top button