Stiri

Cel mai mare hypermarket din Transilvania se va construi la Brasov

Deschiderea Centrului comercial este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2015 şi va crea circa 600 de noi locuri de muncă, potrivit Agerpres.

„Braşovul este de câţiva ani, după criza din 2009, într-o revenire economică, înregistrând din anul 2010 şi în 2011 şi 2012 creşteri importante. Cu această investiţi, vom adăuga o cifră de afaceri mai mare şi crearea a 600 de noi locuri de muncă”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov, Nicolae Ţucunel.

Centrul Comercial Coresi va cuprinde 130 de magazine, 6.000 mp pentru distracţie, organizaţi în jurul unui cinema multiplex cu opt săli şi o zonă pentru restaurant şi fast-food.

Hipermarketul Auchan va avea o suprafaţă de vânzare de 13.300 mp şi o galerie comercială închiriabilă de 32.000 mp. De asemenea, în centrul comercial vor funcţiona restaurante, o parcare cu 2.400 de locuri, o benzinărie şi o zonă pentru reparaţii şi întreţinere auto.

Immochan, divizia imobiliară a Grupului Auchan, a cumpărat în urmă cu doi ani aproximativ 100 de ha din suprafaţa fostei platformei Tractorul, începerea lucrărilor de luni fiind ”o primă etapă a unei dezvoltări urbanistice ambiţioase şi pe termen lung”, au precizat luni reprezentanţii grupului.

Immochan mai are un proiect în dezvoltare în Bucureşti, în cartierul Drumul Taberei, pe fosta platformă Tricodava. Grupul francez deţine în prezent 11 hipermarket-uri în România, având 4.960 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 2,35 miliarde de lei în 2012.

Uzina de la Brașov, altădată cel mai mare producător de tractoare din regiune, a intrat în lichidare în 2007, după ce statul nu a reușit să îl privatizeze. Circa 2.000 de angajați și-au pierdut atunci locurile de muncă.

Platforma industrială a fost cumpărată de compania de investiții imobiliare Flavus Invest, deținută de fondul de investiții britanic Centerra Capital Partners. Cumpărătorii se lăudau atunci că vor investi 1,5 miliarde pentru a construi acolo cel mai mare centru imobiliar din Europa Centrală și de Est. Planurile lor nu s-au realizat, iar terenul fost vândut către Immochan, anul trecut.

Sursa
Related Articles

Back to top button