Stiri

Piata pardoselilor industriale – un camp de batalie nemilos

Stam de vorba cu domnul Dan Bejan ,  administrator al societatii REDA SRL infiintata in  1991, reprezentanta tehnica si comerciala in Romania a companiilor DINAC – Franta , GERFLOR – Franta, GROUPE TLM – Franta, JANSER – Germania, PROFILITEC – Italia, GEOPLAST – Italia, BERGO Flooring – Suedia , HC JOINTS – Belgia.

 

1. Cand va ganditi la piata pardoselilor industriale, care este primul lucru care va vine in minte ?

R: Este un camp de batalie nemilos si permanent. Pentru a rezista trebuie sa ai un grad de optimism constructiv, o pregatire tehnica permanenta, o conduita care sa-ti aduca o recunoastere meritoasa in fata beneficiarilor, antreprenorilor, proiectantilor. Ca si consultant de specialitate sunt insa obisnuit cu aceasta stare de razboi. Fiecare proiect realizat este  o batalie cistigata!

2. Care ar fi cel mai pretios sfat pe care l-ati da cuiva care ar dori sa intre in piata pardoselilor astazi ?

R:  Sa inteleaga ca pardoseala este un element „viu” al constructiei cu care intri in dialog zilnic, permanent. De aceea trebuie tratat cu o atentie deosebita. Dupa parerea mea poti fi un „pardosist”care ” Stie-el-tot sa-ti tranteasca un beton buuun si gata” sau poti fi un „constructor pardosist” pe care sa il preocupe realizarea unui suport docil, prietenos, curat si rezistent la stresul ce i se produce zilnic in exploatare. Altfel pardoseala poate produce stres utilizatorilor si unul mare de tot!

3. Care sunt in opinia d-voastra cele mai mari 5 probleme cu care se confrunta piata pardoselilor in aceasta perioada ?

R: Imi place sa cred ca prima problema, criza economica,  le genereaza si pe urmatoarele:

-abordarea gresita „pretul cel mai scazut” in proiectarea, adjudecarea si executia lucrarilor, fapt ce genereaza de cele mai multe ori lucrari de proasta calitate generatoare de reparatii costisitoare

– Investitiile proprii reduse in utilaje de constructii, daca nu ai volum de lucrari asigurat nu te poti dota

-politica preturilor dumping generatoare numai de necazuri: lucrari de proasta calitate, de „sufocare” a pietei prin nerentabilitatea activitatii respective.

-ignoranta „factorilor de decizie” fie el beneficiar, constructor sau proiectant la nou, trainic, calitate,  nemotivati  vreau sa cred tot de criza si care se limiteaza la bugetul nerealist de cele mai multe ori.

4. Daca ati avea posibilitatea sa tineti o conferinta in fata proiectantilor, benef, constructorilor, ce subiect ati aborda?

R: Mi-ar face placere sa „conferentiez” in fata unei asemenea audiente pe care sa-i sensibilizez la citeva teme:

Tehnologia de proiectare si executare a pardoselilor ventilate relizate cu cofraje pierdute, garantie a unor pardoseli bine stabilizate, hidroizolate, termoizolate, cu grad de exploatare ridicat, viteza mare de executie, costuri reduse, etc tip MODULO-GEOPLAST -Italia

Cofrajele GEOPLAST-iItalia, reutilizabile din material plastic pentru coloane circulare, rectangulare,  ziduri, pereti, piscine, capabile pana la 100 de reutilizari, alternativa la cele metalice, grele. Cel mai greu element abia cantareste 12kg. Calitatea suprafetei dupa decofrare este perfecta. Costul lor ridicat pentru puterea noastra recomanda abordarea lor cu „finantare Europeana” dar posibila !

Tratarea rosturilor de contragere a betonului, a „rosturilor taiate” ele insele generatoare de degradarea suprafetei pardoselii betonate, cu profile de rost de ultima generatie garantie a ridicarii duratei de viata a pardoselilor de beton a costurilor de intretinere si reparatii, a unei viteze de circulatie sporitea mijoacelor de transport si a costurilor reduse de reparatii a acestora. Tehnologia de reparatie a rosturilor cu profile HCJOINTS – Belgia, exemplifica ce consecinte negative poate avea neutilizarea profilelor de rost adecvate, dar odata decisa reparatia lor merita facuta cu asemenea profilede ultima generatie.

Profile de rost de dilatare structural/seismice de trafic intens pentru pardoseli industriale alegerea lor, detalii de montaj. Protectia lor la foc VEDA-FRANCE-Franta.

 

6. Daca ar fi sa transmiteti un indemn companiilor din domeniul constructiilor industriale  sa devina membre  www.infohale.ro care ar fi acela?

R: Regasesc acest portal drept un real sprijin informational pentru antreprenorii industriali ce pot cunoaste astfel detalii ascunse din domeniul foarte vast al pardoselilor industriale ,documentatii tehnice, tehnologii, experiente ale actorilor acestei piete. Redactia poate garanta cele prezentate cand sunt facute cu argumente tehnice clare si nu de „marketing”.
Related Articles

Back to top button