Proiecte și șantiereStiri

Cele mai mari 3 investitii industriale straine aflate in derulare in Romania

Cu valori cuprinse intre 100 si 150 de milioane de euro, cele mai mari 3 investitii industriale aflate in derulare in Romania apartin producatorului de anvelope Pirelli si grupurilor industriale turcesti Yildiz Entegre (industria lemnului) si Arcelik (industria electrocasnicelor).

1. Grupul Yildiz Entegre investeste 150 de milioane de euro intr-o fabrica producatoare de MDF ce se va intinde pe o suprafata de 460.000 de metri patrati in apropiere de Pitesti.
2. In judetul Olt Pirelli isi extinde fabrica de cauciucuri cu un depozit si cateva cladiri conexe, exindere care face parte dintr-un amplu proiect de investitii anuntat de Pirelli, ce se va derula pana in 2021.
3. Turcii de la Arcelik investesc 100 de milioane de euro intr-o fabrica de masini de spalat rufe si vase.

Conform datelor centralizate de BNR, in 2017 valoarea investitiilor straine directe din Romania s-a mentinut la aceeasi valoare cu cea din 2016 (4.5 miliarde de euro), insa ramane in continuare sub jumatate din nivelul pe care il atinsese in 2008, inaintea declansarii crizei economice.

Alte investitii importante sunt fabrica de cord metalic pe care o construieste Michelin in Zalau, fabrica de accesorii audio a germanilor de la Sennheiser, fabrica de vata minerala bazaltica a celor de la Rockwool sau fabrica de componente metalice Alu Menziken.

Sursa articol si foto: zf.ro 
Related Articles

Back to top button