Stiri

Centru urban in mijlocul junglei industriale din China

Sursa

Firma franceză Vincent Callebaut Architects a creat o soluţie de realizare a clădirilor sustenabile pentru metropola chineză Shenzhen. Rezultatul poartă numele de proiectul Shenzhen Asian Cairn Farmscraper, o iniţiativă ce propune construirea a 6 turnuri cu aspect de roci aşezate una peste alta. Pe lângă faptul că designul este uimitor, clădirile vor asigura spaţiu pentru rezidenţi, birouri, magazine, dar şi zone pentru cultivarea alimentelor. Nu de puţine ori China a fost acuzată pentru iresponsabilitatea cu care tratează mediul înconjurător, însă de această dată noul proiect nu va lăsa loc pentru astfel de acuze.

 

Într-un oraş ca Shenzehn, unde populaţia este în continuă creştere şi la fel sunt şi emisiile de carbon, dezvoltarea durabilă este esenţială. Fiecare clădire va fi alcătuită din trei eco-spirale intercalate care se vor ridica spre nori.

„În contextul hiperdezvoltării şi al accelerării urbanismului, acest proiect propune construirea unui centru ecologic urban, multicultural şi multifuncţional. Este un proiect firesc, un prototip verde, dens, un oraş inteligent conectat la TIC (tehnologii de informare şi comunicare) ”, au explicat reprezentanţii companiei franceze.

De asemenea, proiectul va include şi alte caracteristici sustenabile precum turbine de vânt şi acoperirea structurilor cu panouri fotovoltaice care vor obţine energie de la soare. Mai mult, apa reziduală va fi reciclată în bazine mari de viticultură şi lagune de epurare cu ajutorul plantelor.
Related Articles

Back to top button