Stiri

Compania italiană Gualapack s-a extins cu 4000 mp in Arad

sursa poza

Compania italiană Gualapack, care are ca obiect de activitate fabricarea ambalajelor aseptice pentru industria alimentară şi farmaceutică, şi-a extins investiţia pe care o derulează de anul trecut în parcul industrial din localitatea arădeană Nădab.

În fabrica de la Nădab sunt produse ambalaje aseptice pentru Franţa, Spania, Anglia şi Germania, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 10 milioane de euro.

Compania Guala Pack are sediul central în Italia, unde deţine nu mai puţin de trei fabrici. Una dintre ele se află la Piacenza, unde se produce materia primă, iar o altă fabrică produce maşinile de umplere. Compania şi-a început activitatea în România la Chişineu Criş, în anul 2011, creând peste 150 de locuri de muncă.
„Extinderea halei de producţie a dus la mărirea capacităţii cu încă 4.000 de metri pătraţi. Această investiţie va crea, la rândul ei, tot atâtea locuri de muncă câte a creat până în prezent”, a precizat Aniela Mladin, directorul administrativ al companiei.

Gheorghe Burdan, primarul oraşului Chişineu-Criş, a precizat că alături de alte ţări importante din lume, Româ­nia este reprezentată în cadrul acestei companii de oraşul pe care îl conduce.
Produsele realizate în cadrul companiei sunt exportate în ţări precum Franţa, Spania, Germania, Ungaria, Rusia sau Statele Unite ale Americii.

Gualapack Group este un grup integrat, care a luat fiinţă în 1955. Extinderea activităţii în România s-a datorat forţei de muncă ieftine, dar şi locaţiei situată într-o localitate apropiată de un punct de trecere a frontierei, cel de la Vărşand.

sursa
Related Articles

Back to top button