Stiri

Construcțiile industriale în județul Timiș: evoluția pieței 2020-2021

În ciuda stării de pandemie și a estimărilor pesimiste venite de la specialiști, segmentul construcțiilor surprinde la nivel european. În luna decembrie, activitatea în sectorul producției a crescut cu cel mai rapid ritm din mai 2018. De asemenea, indicele PMI s-a majorat în decembrie și a ajuns la 55,2, comparativ cu luna precedentă când acesta a fost 53,8.

Specialiștii menționează că majorările din domeniul industrial sunt efectul unei schimbări drastice în comportamentul consumatorilor. Aceștia își îndreaptă atenția tot mai des spre cumărăturile online, iar distribuitorii și producătorii investesc în spații de depozitare pentru a-și putea asigura stocurile.

Câte proiecte industriale au fost identificate în Timiș în ultimele 12 luni?

În perioada 09 februarie 2020 – 09 februarie 2021 au fost monitorizate 228 proiecte industriale în județul Timiș. Dintre acestea, 144 sunt spații destinate depozitării (spații și parcuri logistice) și 68 sunt unități de producție.

Top 3 investiții în funcție de suprafață

Iată care sunt cele mai mari proiecte industriale identificate în Timiș în ultimul an și în ce stadii de execuție se află acestea în prezent:

  • Ansamblu mixt use: 2 clădiri de birouri 3S+P+11E, 1 clădire birouri 3S+P+9E și 12 hale de depozitare P+1E

Proiectul ocupă o suprafață de 279.328 mp și se află în stadiul de autorizare.

  • Parc logistic: hale de producție, depozitare și spații complementare, în faze

Parcul logistic ocupă o suprafață de134 mii mp și se află în stadiul de autorizare.

  • Extindere parc de industrie usoara TAP – Timisoara Airport Park

Proiectul se află în stadiul „înainte de execuție” și se întinde pe o seprafață de 132 mii mp.

Top 4 arhitecți specializați în construcții industriale

În ultimele 12 luni au fost identificate 47 firme de arhitectură și proiectare implicate în proiecte industriale în județul Timiș. În funcție de numărul lucrărilor, cea mai activă companie este LEVANT PROJECT, cu un total de 5 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de ATELIER CAAD, Q PLANNING CONSULTANTS și VN ATELIER, fiecare cu un total de 3 proiecte.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în ultimele 12 luni

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost identificați 36 antreprenori generali care au executat lucrări industriale în județul Timiș. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt TAMO KO DEVELOPMENT (6 lucrări), CONSTRUCTIM (4 lucrări) și REC PROFIL CONSTRUCT (3 lucrări).

Related Articles

Back to top button