Cum a evoluat piata sistemelor de securitate in ultimele 3 luni?
Domeniul industrial este în plină dezvoltare, atât în România, cât și la nivel global. Specialiștii estimează pentru viitor o creștere a numărului spațiilor de producție, în special pentru țările în curs de dezvoltare. Mai mult, situația pandemică a influențat producătorii și comercianții să își îndrepte atenția spre spațiile destinate depozitării, astfel încât să își poată securiza stocurile în condiții de criză.
În România au fost identificate 1737 de proiecte industriale în ultimele 3 luni. Dintre acestea, 882 sunt spații și parcuri logistice.
Investițiile în zona industrială se reflectă și la nivelul materialelor necesare pentru aceste proiecte. Astfel, în ultimele 3 luni a fost identificat un necesar de 894 sisteme de securitate video pentru lucrări industriale.
Cum a evoluat piața sistemelor de securitate video în ultimele 3 luni?
În perioada de timp selectată au fost identificate 894 de proiecte industriale cu necesar de sisteme de securitate. Suprafața șantierelor este de aproximativ 4.3 milioane mp, iar valoarea acestora atinge suma aproximativă de 7.20 miliarde RON.
În topul județelor cu cele mai multe astfel de lucrări se poziționează Bihor, cumulând un total de 85 proiecte în ultimele 3 luni. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Ilfov (69 proiecte), Timiș (44 proiecte), Cluj (43 proiecte) și Iași (42 proiecte).
Iată cum arată distribuția numerică a șantierelor pe județe:
Cantitatea de sisteme de securitate video necesară în ultimele 3 luni
Șantierele monitorizate în perioada prestabilită au cumulat o cerere de 936 sisteme de securitate.
În topul județelor cu cele mai multe cereri se află Bihor (85 bucăți), Ilfov (82 bucăți) și Timiș (62 bucăți).
În materie de branduri favorite, atenția arhitecților se îndreaptă către Tyco și Dahua. În ultimele 3 luni, ratele de specificație ale acestor produse au fost de 50% și, respectiv, 43.75%.
Aceste date sunt raportate la totalul brandurilor de profil specificate, nu la totalul proiectelor cu necesar de produs.
Evoluția domeniului industrial în ultimele 3 luni
1737 de proiecte industriale au fost identificate în perioada selectată. Suprafața șantierelor este de aproximativ 5.4 milioane mp, iar valoarea estimată a investițiilor atinge suma de 8.88 miliarde RON.
Bihor este județul cu cele mai multe lucrări industriale active, cumulând un total de 136 șantiere înregistrate în ultimele 3 luni. Următoarele poziții sunt ocupate de Ilfov (101 proiecte), Timiș (72 proiecte), Iași (71 proiecte) și Brașov (70 proiecte).
Domeniul industrial: pe ce șantiere se lucrează?
Proiectele identificate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, se află în diferite stadii de execuție.
Iată 5 șantiere active care sunt în stadiul de construcție sau amenajare:
- Ansamblu logistic: hală de producție biciclete, hală de depozitare materie primă și produs finit, hală de vopsitorie, corp birouri P+2E, P+3E, județul Timiș
- Hală și corp spații birouri P+3E, județul Cluj
- Hală producție panouri din sticlă termopan, județul Galați
- Atelier pentru reparații auto, verificări ITP, vulcanizare, spălătorie auto, zonă administrativă și spațiu depozitare P+1Ep, județul Bihor
- Extindere parc logistic CTPark Timișoara II – hală industrială clasa A+
Cantitatea de sisteme de securitate solicitată la proiecte industriale în ultima lună
În ultimele 30 de zile au fost identificate 200 de proiecte industriale în a căror documentații tehnice sunt specificate 217 sisteme de securitate video. Valoarea estimată a investițiilor depășește 1.7 miliarde RON, iar suprafața acestora este de aproximativ 766 mii mp.
Cele mai însemnate cereri provin din județele Bihor (30 bucăți) și Ilfov (27 bucăți).
Top 6 arhitecți care influențează piața sistemelor de securitate
Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 237 firme de arhitectură și proiectare care au lucrat la proiecte industriale cu necesar de sisteme de securitate video. În funcție de numărul proiectelor la care au specificat produsul, cele mai influente companii sunt PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION (5 lucrări), ARCHITECTURE DOMUS DESIGN (4 lucrări), ARHIGEST (3 lucrări), R & T BIROU DE ARHITECTURA (3 lucrări), STRUCTURE DESIGN AFUMATI (3 lucrări) și ERYZA PROIECT (3 lucrări).
Top 3 proiecte industriale în căutare de oferte
O parte dintre șantierele monitorizate de echipa IBC Focus se află în stadii incipiente, iar beneficiarii sunt în căutare de servicii de antrepriză sau materiale aferente.
Iată 3 proiecte cu cereri de ofertă:
- Reamenajare hală reparații utilaje, reamenajare clădire C8 cu schimbare funcțiuni în depozit anvelope, județul Ilfov
Beneficiarul proiectului menționează că este interesat de oferte pentru rafturi de arhivare. Valoarea estimată a investiției este de 8.80 milioane RON, iar suprafața șantierului este de 7333 mp.
- Unitate de procesare cereale – magazin desfacere, unitate de stocare cereale și platforme betonate P, P+2E, județul Iași
Proiectul se întinde pe o suprafață de 1662 mp, iar valoarea investiției atinge suma aproximativă de 1.42 miliaone RON. Beneficiarul specifică faptul că dorește oferte pentru panouri sandwich.
- Depozit materiale de tâmplărie și birouri, județul Sălaj
Beneficiarul proiectului precizează că este interesat de oferte pentru servicii de antrepriză generală, structură metalică și panouri sandwich. Șantierul se întinde pe o suprafață de 1250 mp, iar valoarea estimată a investiției atinge suma de 2.50 miliaone RON.
Domeniul industrial: top 7 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni
În ultimele 3 luni au fost identificați 324 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale. În funcție de numărul de proiecte aferente, cele mai active companii sunt WINCON (7 lucrări), AQUILA CONSTRUCT (7 lucrări), TAMO KO DEVELOPMENT (6 lucrări), Taffo (3 lucrări), Recon Ex (3 lucrări), Ness Proiect Europe (3 lucrări), Tehno Fluid Solutions (3 lucrări).