Stiri

Cum arată fabrica unde se construiesc faimoasele elicoptere ruseşti

sursa poza

Fabrica de elicoptere „Kazan Helicopter Plant” din Rusia este unul dintre cei mai mari producători de elicoptere din lume. Elicopterele Mi-8 şi Mi-17 produse de angajaţii de la Kazan sunt printre cele mai fiabile şi eficiente din lume şi de accea fabrica se bucură de o mare popularitate. În prezent, ruşii exportă elicoptere în 100 de ţări.


„Kazan Helicopter Plant” a fost fondată în 4 septembrie 1940, iar în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fabricat aproximativ 10.500 de biplane Po-2 Light Brigade pentru armata sovietică. De altfel, povestea acestei fabrici este strâns legată de evoluţia statului rus. După război, fabrica a fost activ implicată în reconstrucţia post-conflict a economiei.


În 1951, uzina Kazan a început să producă Mi-1, primul elicopter în producţia de masă în Uniunea Sovietică. Tot angajaţii de la Kazan au produs şi primul elicopter rusesc pentru export (Mi-4), precum şi cel mai popular elicopter din familia Mi, Mi-8.

Realizările personalului au fost premiate cu Ordinul Revoluţiei din Octombrie în 1970 şi Mercur Gold Award în 1980.

În ciuda mediului dificil de operare din anii 1990, fabrica a fost transformată într-o companie publică şi a dobândit dreptul de a intra pe piaţa internaţională, ceea ce i-a permis să re-înceapă producţia, să introducă noi materiale şi tehnologii complexe de prelucrare şi de asamblare a elicopterelor.

sursa
Related Articles

Back to top button