Stiri

Pericolul nebănuit al investițiilor din industria auto

sursa poza

În ultimii 2 ani în România au fost anunțate investiții de peste 300 mil. euro și 5.000 de locuri de munca în industria auto. În același timp, acestea aduc cu ele și alte tipuri de investiții: cele în roboti.

Iar datele oficiale ale Federației Internaționale a Roboților ne arată că robotii încep să preia controlul în tot mai multe fabrici din întreagă lume.


sursa poza

Federația Internațională a Roboților (www.worldrobotics.org ) urmărește îndeaproape creșterea utilizării, a producției și a comerțului de roboti, iar numerele au cunoscut o creștere simțitoare. Vânzările de roboti au cunoscut un trend ascendent, cu 38% de procente în 2011, iar stocurile la nivel mondial au fost de aproximativ 1.153.000 – 1.400.000 unități, fata de un stoc minim de 1.021.000 unități în 2009.

În 2011 Coreea de Sud se află în vârf, din punctul de vedere al utilizării roboților, cu 347 roboti la 10.000 muncitori în industria prelucrătoare. Aspectul cel mai impresionant este reprezentat tocmai de aceasta densitate a roboților, dacă luăm în considerare faptul că, în 2010 Coreea de Sud avea 287 roboti la 10.000 muncitori.

 

In cele ce urmează veți regăsi lista tarilor in care oamenii din sectorul de producție sunt înlocuiți de roboții care preiau controlul.

 


sursa poza

 

În graficul de jos, observăm numărul roboților industriali la 10.000 de muncitori din industria de producție în anul 2011. România se află în lista cu puțin peste 5 unități la 10.000 muncitori. Densitatea medie a robotilor industriali în lume este 55.

 


sursa poza

 

În industria de automobile întâlnim o și mai mare densitate a roboților.

Cu toate că trei din primele patru țări cu o mare densitate a utilizării roboților au cunoscut o stagnare în 2010-2011, țările în curs de dezvoltare precum China, Thailanda și Brazilia au văzut o creștere a câștigurilor în utilizarea roboților.

Tarile in care robotii preiau controlul in unitățile de producție din industria automobilelor sunt următoarele:

 


sursa poza

 


sursa poza

Sectorul auto din România are pe anul în curs investiții și extinderi ale producției din partea multor companii internaționale, printre care amintim: grupul Continental AG, Bosch Rexroth, Marquardt Schaltsysteme, Preh România, Draxlmaier, Pirelli, Webasto România, MGI Coutier Rom, HUF România, VCST Automotive Components și mulți alții.

 

Am pregătit pentru cei interesați pachetul special cu detaliile și contactele de la 10 investiții în derulare sau neîncepute din industria auto la prețul special de 100 euro + TVA. Mai mult, le primiți gratuit dacă va abonați luna aceasta la Raportul de Investitii

Preconizăm pentru următoarele 6 luni să aflați din baza noastră de date detalii despre cel puțin 400 de investiții în construcții și extinderi de spații din toate sectoarele de producție la nivel național.

 

Pe final am pregatit si un video cu roboti industriali „in actiune” intr-o fabrica auto din Dresda, Germania:


sursa video
Related Articles

Back to top button