Cum arată piața ușilor industriale în ultimele 30 de zile?
Situația pandemică și creșterea bruscă a cererii de produse casnice a îndreptat atenția comercianților și producătorilor spre spațiile de depozitare. Dorința acestora de a-și securiza stocurile a dus la investiții uriașe în spații și parcuri logistice. Acest aspect este confirmat și cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro. Doar în ultimele 30 de zile au fost identificate 374 de construcții industriale, dintre care 199 sunt spații destinate depozitării.
Această realitate se reflectă și în cererea de materiale de construcții. Astfel, în ultima lună 233 de proiecte au avut specificate uși industriale în documentațiile tehnice, iar cantitatea necesară depășește 3500 mp.
Cum a evoluat piața de uși industriale în ultimele 30 de zile?
În ultimele 30 de zile au fost identificate 233 de proiecte cu necesar de uși industriale. Valoarea estimată a investițiilor se ridică la suma de 710 milioane RON, iar suprafața șantierelor este de peste 477 mii mp.
În topul județelor cu cele mai numeroase proiecte se află Bihor, cu un total de 23 șantiere active în ultima lună. Următoarele poziții sunt ocupate de Timiș, Brașov și Sibiu.
Iată cum arată distribuția geografică a șantierelor din ultimele 30 de zile:
Cantitatea de uși industriale necesară în ultimele 30 de zile
În total, cele 233 de șantiere monitorizate în ultimele 30 de zile au înregistrat un necesar cumulat de 3597 mp de uși industriale, conform cifrelor indicate pe VICTA.ro. Aceeași sursă arată că valoarea totală estimată a proiectelor este de peste 710 mil lei, în timp ce suprafața totală depășește 477 mii mp.
Cele mai însemnate cereri provin din județele Bihor (287 mp), Cluj (271 mp) și Timiș (256 mp).
În materie de branduri favorite, arhitecții își îndreaptă atenția spre Hormann. În ultimele 3 luni, cota de specificație a produselor Hormann în documentațiile tehnice este de 100%, cu un total de 7 menționări.
Evoluția domeniului industrial în ultimele 30 de zile
În ultima lună au fost înregistrate 374 de investiții în domeniul industrial, iar mai mult de 50% sunt spații și parcuri logistice (199). Valoarea estimată a proiectelor atinge suma de 1.60 miliarde RON, suprafața șantierelor depășind 975 mii mp.
Și de această dată, județul Bihor se plasează în fruntea clasamentului, cu un total de 39 proiecte active. Iași, Brașov, Sibiu și Ilfov ocupă următoatele poziții în clasament, conform hărții alăturate:
Domeniul industrial: pe ce șantiere se mai lucrează?
Proiectele înregistrate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, se află în diferite stadii de execuție. Așadar, dintre cele 375 de investiții totale, 129 se află în stadiul de construcție sau amenajare.
Iată 5 șantiere pe care se lucrează în prezent:
- Extindere ansamblu industrial existent prin construire corpuri de clădire cu spații administrative, de producție și depozitare
Proiectul de extindere se întinde pe o suprafață de aproape 6000 mp și este localizat în județul Sibiu. Valoarea investiției se ridică la suma aproximativă de 7 milioane de RON.
- Parc Industrial CTPark Turda
Șantierul aflat în județul Cluj se întinde pe o suprafață de 12 mii mp, iar valoarea sa aproximativă atinge suma de 14 milioane de RON. Beneficiarul estimează că proiectul se va finaliza în luna aprilie 2021.
- Hală montaje mecanice și electrice
Proiectul situat în județul Bistrița Năsăud se întinde pe o suprafață de 606 mp și valoarea investiției atinge suma aproximativă de 1.2 milioane RON. Ultima actualizarea indică faptul că lucrările au fost sistate din luna august și se așteaptă relurea acestora în primăvara anului 2021.
- 4 hale pentru depozitare
Proiectul de dimensiuni mari provine din județul Iași, iar suprafața sa se întinde pe 4000 mp. Valoarea aproximativă a investiției beneficiarului NC Transport Logistic depășește 5 milioane de RON.
- 6 hale industriale de depozitare și procesare
Proiectul localizat în județul Iași se întinde pe o suprafață de 5390 mp și valoarea investiției depășește suma aproximativă de 11 milioane RON. Cea mai recentă actualizare indică faptul că lucrările sunt în stadiu avansat.
Cantitate de uși industriale solicitată la proiectele din ultima săptămână
În ultima săptămână au fost identificate 91 de investiții care au avut specificate uși industriale în documentațiile tehnice. Cantitatea estimată este de 1262 mp, în timp se suprafața șantierelor monitorizate se întinde pe 172 mii mp.
Cluj se află în topul județelor cu cele mai însemnate cereri de uși industriale din ultimele 7 zile, cu un total de 150 mp. Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de Bihor (134 mp) și Satu Mare (114 mp).
Top 10 arhitecți care influențează piața de uși industriale
În ultimele 3 luni au fost identificate 271 firme de arhitectură și proiectare care au specificat uși industriale în documentațiile tehnice. În funcție de numărul de proiecte, cele mai influente companii sunt GT Arhitect, Global Radison Project și Arhigest. În graficul alăturat puteți vedea topul firmelor cu cele mai multe proiecte la care au specificat produsul:
Top 3 proiecte industriale în căutare de oferte
Echipa IBC Focus monitorizează constant șantierele active din România. O mare parte dintre șantierele înregistrate în ultimele 30 de zile sunt în stadiul de autorizare, iar beneficiarii sunt în căutare de materiale aferente sau servicii de antrepriză.
- Seră de producție și spatiu tehnic
Proiectul de față este localizat în județul Bihor și valoarea estimativă a acestuia depășește 4.7 milioane RON. Beneficiarul este în căutare de servicii de antrepriză.
- Fabrică sisteme de polietilenă
Pentru această investiție se așteaptă cereri pentru servicii de antrepriză generală. Șantierul se află în Bistrița Năsăud, se întinde pe o suprafață de 5000 mp și este estimat la o valoare aproximativă de 45 miliaone RON.
- Spațiu de birouri și depozitare P+2E
Proiectul aflat în stadiul de construcție se află în județul Hunedoara și se întinde pe o suprafață 615 mp. Beneficiarul așteaptă cereri fier-beton, BCA, tâmplarie PVC și finisaje interioare/exterioare.
Domeniul industrial: top 5 cei mai activi antreprenori din ultimele 3 luni
Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele trei luni au fost identificate 326 anteprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale. În funcție de numărul de proiecte din domeniu, cea mai activă companie este Aquila Construct (7 lucrări), urmată de Wincoin (5 lucrări), Tamo Ko Development (5 lucrări), Taffo (4 lucrări) și Costa Voc Impex (3 lucrări).