Stiri

Piața pardoselilor industriale va crește considerabil în următorii ani

Piața pardoselilor industriale a atins valoarea de 5,24 miliarde dolari în 2019 și va avea o rată de creștere anuală compusă de 6,9% din 2020 până în 2026, estimează specialiștii. Creșterea cererii de produse din industriile mici și investițiile în sectorul de producție din Asia-Pacific și Orientul Mijlociu vor conduce spre o majorare a pieții în perioada următoare.

Economiile în curs de dezvoltare

Sectorul manufacturier asistă la o creștere puternică în economiilor în curs de dezvoltare datorită forței de muncă ieftine, a numărului tot mai ridicat de noi investiții, a îmbunătățirii infrastructurii și a sprijinirii politicilor guvernamentale. Mai mult, diferitele avantaje și oportunități de cost influențează marii producători globali să își mute unitățile de producție către aceste economii.

Deoarece tot mai multe industrii adoptă diferite tehologii în sistemul de producție, se așteaptă o majorare și la nivel de utilizare a mașinăriilor și echipamentelor de înaltă performanță. Datele arată că introducerea acestor echipamente a sporit și necesitatea utilizării de pardoseli netede și calitative. Așadar, creșterea numărului de unități de producție și progresul tehnologic vor conduce, de asemenea, la majorarea pieței de pardoseli industriale.

Pardoseli ecologice

Companiile producătoare de paroseli industriale își îndreaptă atenția spre practici de fabricație durabile, inclusiv spre utilizarea materialelor ecologice. Acestea investesc constant în cercetare, atât pentru a crește eficiența sistemelor de producție, cât și pentru a obține certificări ecologice.

Mai mult, în ultima perioadă a fost înregistrată și o creștere a interesului pentru pardoseli pe bază de apă. Acestea reduc impatul negativ asupra mediului înconjurător, promovând tendințe durabile care determină creșterea pieței. 

Piața pardoselilor industriale în context pandemic

Pandemia COVID-19 a avut un impact negativ asupra majorității ramurilor economice. Restricțiile, distanțarea socială și închiderea fabricilor au provocat dificultăți enorme și pentru producătorii de pardoseli industriale. Mulți dintre aceștia au fost nevoiți să își oprească operațiunile, limitând, astfel, și trendul de creștere a pieței de profil.

Mai mult, și industria construcțiilor a avut de suferit în urma efectelor cauzate de pandemia COVID-19. Acest aspect a influențat inevitabil și piața pardoselilor industriale. Totuși, specialiștii sunt optimiști în legătură cu viitorul. Odată cu vaccinarea populației și redeschiderea economiilor se așteaptă o revenire rapidă a pieței de profil.

Pardoselile epoxidice domină industria

Piața pardoselilor industriale, în funcție de produs, anii 2019 și 2026

Pardoselile epoxidice au deținut cea mai mare pondere dintre toate segmentele de produse în 2019. Pentru viitor se așteaptă chiar o majorare a cererii, specialiștii estimând o pondere de 53% din totalul produselor în 2026. 

Pardoselile epoxidice sunt utilizate la scară largă, atât în fabrici cât și în depozite. Acestea oferă o rezistență superioară la impact puternic și la abraziune, ceea ce le face ideale pentri zone cu trafic intens.

Pentru obținerea acestor date, specialiștii au analizat cota de piața înregistrată în 2019 pentru umrătoarele produse: rășină epoxidică, ciment epoxidic, rășină poliuretanică, lac poliaspartic, pardoseli acrilice și metacrilat de metil.

Preferințe în creștere pentru pardoselile din beton

Piața de pardoseli industraile, în fucție de material, 2019 și 2026

Pardoselile din beton au deținut cea mai mare pondere în 2019, reprezentând peste 85% din totalul pieței. Acestea sunt extrem de populare pentru spațiile de producție din diferite arii industriale, datorită costurilor reduse și fiind extrem de adecvate pentru astfel de unități.

Mai mult, pardoselile din beton stau la baza inovațiilor din industrie.  Extinderea portofoliului de produse pe bază de beton a condus și la diversificarea domeniilor de aplicare.

Podelele din unitățile de producție trebuie să fie extrem de rezistente la șocurile provocate de masinării grele, trafic intens, uzură și abraziune. Astfel, este necesar ca pardoselile să fie durabile, ușor de curățat și rezistente la chimicale.

În prezent, pardoselile industriale reușesc să îndeplinească aceste cerințe, având o durată de viață îndelungată și prevenind reacții periculoase care pot apărea la interacțiunea chimicalelor cu podeaua.

Piața pardoselilor industriale asistă la o creștere a cererii în întreaga lume, datorită procesului de industrializare și dezvoltării acestui segment în țările emergente. Așadar, este anticipată o majorare de 5% a volumului de producție în următoarea perioadă.

Aceste date au fost preluate de la Global Market Insights. Studiul a fost publicat în decembrie 2020 și a fost efectuat asupra următoarelor regiuni: America de Nord, Europa, Asia-Pacific, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Află date despre cererea de pardoseli industriale din România cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere – VICTA.ro. Solicită acum un demo gratuit!
Related Articles

Back to top button