Stiri

Cum isi gasesc antreprenorii de top clientii?

ScreenHunter_1563 Jan. 25 13.40Sa aruncam o privire la modul in care actioneaza antreprenorii de top. Am intrebat toate firmele care au intrat in selectia noastra preliminara pentru clasarea in topul celor mai puternici 100 de antreprenori despre cum isi gasesc acestia clientii.

In continuare, licitatiile si invitatiile la selectiile de oferte raman principala sursa prin care antreprenorii de top castiga clienti, fie ca vorbim de lucrari publice, fie private, fie de cele cu finantare mixta. 85% dintre antreprenori declara aceasta varianta ca fiind principala sursa.

Procentul este simiar cu cel pe care l-am inregistrat in urma cu un an – 86%. In acelasi timp, recomandarile sunt o alta sursa principala de a castiga noi clienti pentru 67% dintre respondenti. La o mare diferenta procentuala antreprenorii numesc bazele de date specializate in informatii cu privire la investitii (16%) si obtinerea de clienti in urma promovarii in mediul online.

Chiar daca mediul online pare inca o necunoscuta pentru antreprenorii de top, daca revenim la cat de prezenti sunt ei pe retelele sociale sau cat de bine sunt administrate website-urile lor, vedem ca tot la internet (92% din cazuri) recurg pentru a-si gasi furnizori noi sau tehnologii pe care sa le integreze in proiectele lor. Internetul este preferat intr-o proportie mai mare decat in urma cu un an, cand 83% din constructori il foloseau pentru asta.

ScreenHunter_1563 Jan. 25 13.43Jumatate dintre antreprenorii de top (49%) apeleaza la reviste de specialitate, in care de regula se promoveaza producatorii de materiale si furnizorii de solutii pentru santiere.

Procentul este in scadere fata de 2014 – 58%. In procente apropiate regasim portalurile online specializate (31%), mass-media (27%) si altele (25% – direct de la furnizori, proiectanti, colaboratori, parteneri, recomandari sau departamentele interne de achizitii).

Dupa ce in urma cu doi ani targurile si expozitiile erau a treia sursa de informare pentru antreprenorii de top (53%), in prezent aceasta reprezinta a doua cea mai putin folosita sursa de informare.

 

Informatii furnizate de Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2015– Un anuar unic care contine clasamentul celor mai mari 100 firme de constructii din Romania, precum si numeroase analize utile de pe piata constructiilor.

Vezi aici mai multe detalii despre Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2015
Related Articles

Back to top button