Stiri

3 milioane de euro pentru extinderea unei fabrici din Romania

Constructia unui nou corp de cladire va costa o companie din Botosani, detinuta de oameni de afaceri italieni, 3 milioane de euro. Aceasta investitie va crea in acelasi timp si 100 de locuri noi de munca, Ital Pant devenind astfel una dintre cele mai mari companii din industria confectiilor.

Intentia de extindere a companiei a fost manifestata de mai multi ani, dar nu s-a putut produce din cauza terenului invecinat aflat in litigiu.

Astfel, orasul Botosani isi consolideaza pozitia de top in industria de confectii, recunoscut datorita colaborarilor companiilor de aici cu unele dintre cele mai mari case de moda internationale, precum Armani, Ralph Lauren, Prada, Zara, Zenia, Margiela, Massimo Dutti, Vivienne Westwood, Versace sau Hugo Boss.

Conform unei declaratii din 2012 citata de financiarul.ro,Industria confectiilor din judetul Botosani este unica la nivel national avand in vedere numarul mare de angajati din acest sector, dar si al fabricilor existente”. Este unul dintre motivele pentru care numerosi straini precum italieni, francezi, englezi sau nemti si-au deschis in Botosani propriile afaceri.
Related Articles

Back to top button