Stiri

Cum sa transformi un turn industrial intr-un element de arta urbana?

sursa poze
Daca ajungi in districtul  “La Défense” din Paris nu ai cum sa ratezi turnul gigant cu aspect de dulciuri multicolore. Cunoscut sub numele de “Le Moretti” celebrul turn se inalta catre nori ca un curcubeu iesit din asfalt, datorita lui Raymond Moretti,  celebrul artist francez.

 

 

Opera sa are o inaltime de 32 de metri si este amplasata in jurul unui turn de racire industriala. Pentru a-l acoperi au fost necesare 672 de tuburi din fibra de sticla, care puse cap la cap s-ar intinde pe 22 de kilometri.

 

 

Cele 672 de tuburi ce formeaza turnul sunt aranjate artistic dupa dimensiune, acestea variind de la 3 la 30 de cm dar si dupa colorit, fiind folosite 19 culori diferite. Raymond Moretti a ales o combinatie de culori calde si reci care sa-si schimbe subtil nunantele in functie de lumina. In timpul noptii, turnul este iluminat de proiectoare imense care-si reflecta lumina din turn catre ferestrele din vecinatate.

In imaginea de mai jos ne putem face o idee despre cum arata turnul pentru cei ce locuiesc in vecinatatea acestuia. In fiecare dimineata se trezesc alaturi de o opera de arta urbana viu colorata care in mod cert ii face sa zambeasca, insa suntem curiosi sa aflam ce parere au despre iluminatul puternic al acestuia din timpul noptii.

 

Realizarea turnului nu a fost una usoara. Tuburile din fibra de sticla au fost transportate maritim de la fabrica la santier, unde au fost preluate de 200 de muncitori ce au avut nevoie de 2100 de ore pentru a le asambla.

Infohale selecteaza pentru tine cele mai recente informatii din domeniul tau de interes…

 

Sursa
Related Articles

Back to top button