Stiri

Cum vă puteți transforma fabrica într-una sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător?

Fabricarea sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător protejează planeta de la exploatare și conservă resursele naturale. Gradul de sustenabilitate al procesului de producție devine unul ridicat atunci când produsele sunt fabricate din materiale durabile, în timp ce deșeurile sunt reduse prin remanufactuare, reutilizare și reciclare. De asemenea, adoptarea unor procese environmentally friendly poate reduce costurile unei companii și, implicit, crește marja de profit.

Iată câteva modalități prin care puteți crește gradul de sustenabilitate și atenția față de mediul înconjurător:

Auditul energetic

Specialiștii recomandă adoptarea unor practici eficiente din punct de vedere energetic, care reduc costurile instantaneu. Efectuați un audit energetic pentru a afla unde pot fi necesare îmbunătățiri. Înlocuiți filtrele HVAC și înlocuiți corpurile de iluminat incandescente cu becuri CFL sau LED. Folosiți termostate programabile pentru a reduce risipa de energie și a economisi bani. Mai mult, plantarea de copaci în jurul clădirii poate contribui la scăderea căldurii în mod natural cu până la 10%.

Energie regenerabilă

Energia regenerabilă este energia generată din resurse care sunt alimentate în mod natural, cum ar fi lumina soarelui, vântul, ploaia, mareele, biomasa și căldura geotermală. Multe țări oferă scutiri de impozite și stimulente pentru întreprinderile care adoptă astfel de procese sustenabile, iar unele întreprinderi primesc compensații pentru energia pe care o generează.

Reducerea deșeurilor

În procesul de fabricație, de multe ori materia primă nu este folosită integral. Specialiștii recomandă companiilor să reutilizeze resturile, să le arunce corespunzător sau să le elimine complet din procesul de producție. Există producători care donează resturile de materie primă pentru a fi reutilizate sau care le incinerează pentru a genera energie termică.

Conservarea apei

Implementați un program eficient de utilizare a apei pentru a reduce consumul și pentru a economisi bani la cumpărarea, încălzirea și tratarea apei, recomandă Administrația pentru Întreprinderi Mici din SUA. De cele mai multe ori, compania locală de apă vă poate analiza instalația pentru a recomanda modalități de conservare a apei și minimizarea a consumului.

Materii prime locale

Materia primă care provine de la o distanță uriașă sau este importată, consumă o cantitate imensă de combustibili fosili și poluează atmosfera în timpul călătoriei. Aprovizionarea locală va reduce drastic amprenta de carbon a fabricii dumneavoastă și va sprijini  comunitatea locală.

Adoptarea unor metode noi de producție

Odată cu evoluția tehnologiei, metodele tradiționale de fabricare au fost îmbunătățite, iar în prezent există multe alternative care sunt mai sustenabile. Se pot face schimbări în multe sectoare ale industriei. De exemplu, noile tehnologii au condus la înființarea de „fabrici” de culturi alimentare. Acestea sunt mai sustenabile decât metodele agricole tradiționale care folosesc o cantitate imensă de apă și spațiu. Companiile din întreaga lume înființează acum fabrici de alimente „verticale”, care au capacitatea de a produce o cantitate uriașă de alimente într-un spațiu mic. Mai mult, acestea folosesc și o cantitate redusă de apă.

În prezent, consumatorii se concentrează pe cumpărarea de produse mai ecologice . Sustenabilitatea este un termen foarte popular, mai ales în rândul milenialilor. Această preocupare pentru mediu a condus la multe progrese tehnologice, dar există în continuare multe probleme în această direcție.

Cu toate acestea, utilizarea unor procese sustenabile contribuie la reducerea poluării, iar domeniul evoluează constant. Așadar, este posibil să apară tot mai multe soluții proetenoase cu mediul înconjurător în viitorul apropiat.

Related Articles

Back to top button