Stiri

Cluj: Urbano Parks finalizează în vară construcția parcului logistic din zona de vest a orasului Cluj-Napoca

Clujenii Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv , fondatorii Urbano Parks, anunță finalizarea lucrărilor de construcție pentru cei 8.500 mp din cadrul parcului logistic Urbano Cluj Vest (UCV), situat în zona Floreşti-Gilău. În urma noilor lucrări pentru spații industriale clasa A, parcul logistic va avea o suprafaţă totală con­struită de 25.500 mp, investiţia ajungând la 16,5 milioane de euro.

sursă:zf.ro

În prezent, cei 17.000 de metri pătraţi de spaţii de pro­ducţie şi logistică, fina­li­za­ţi în etapele de dezvol­tare I şi II, sunt funcţionali şi uti­li­zaţi în totalitate de către şase companii, cumulând un nu­măr de 430 de angajaţi. Înce­pând cu luna ianuarie a acestui an, în cadrul pro­iec­tului Urbano Parks am con­ti­nuat cu etapa III de dez­vol­ta­re, construcţia a încă 8.500 de metri pătraţi de spaţii in­dus­triale clasa A.

Astfel, după finalizare, în iulie 2021, se vor adăuga cel puţin încă două noi companii ca utilizatori în cadrul proiectului nostru, ajungând astfel la peste 500 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea în parcul nostru din Gilău“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks.

Parcul găzduiește în prezent companiile  Englmayer România (lo­gistică), Mobilier 1 Concept (e-Commerce), Traust Cons­truc­ţii şi Instalaţii (construcţii şi amenajări interioare), Schu­ller Eh’Klar (comerţ), Whiteland Import Export (co­merţ) şi Emerson (producţie, cercetare şi dezvoltare) și  este situat în zona Floreşti-Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3). Emerson a inaugurat luna trecută fabrica de corpuri de iluminat şi panouri electrice pentru atmosfere explo­zive din Urbano Parks, unde lucrează aproximativ 110 persoane.

„Epidemia de coronavirus a reprezentat o provocare pentru noi deoarece măsurile luate au însemnat creşterea costurilor şi a termenelor de finalizare. A trebuit să etapizăm diferit fazele constructive pentru a limita la minim interactţiunile dintre oameni sau echipe, am modificat anumite soluţii constructive deoarece furnizorii au modificat termele de livrare si bineînţeles a trebuit sa ne asumam toate cheltuielile necesare reducerii riscului de infectare. În plus, contextul economic, pentru o serie de activităţi, a generat o reticenţă în asumarea angajamentelor de închiriere pe termen lung“, a adăugat Daniel Paraschiv.

Odată cu deschiderea  circulaţiei pe segmentul de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu, tranzitarea Cluj-Napoca s-a mutat prin localitatea Baciu şi valorile de trafic între Gilău şi Cluj-Napoca s-au îmbunătăţit semnificativ.

Fondată în 2019, compania Urbano Parks răspunde nevoilor de spaţii industriale de clasă A pe partea de vest a zonei metropolitane Cluj-Napoca, potrivit companiei. Zona de vest a Clujului s-a dezvoltat preponderent rezidențial și comercial, iar activitățile  industriale au continuat în Cluj-Napoca sau au migrat în zona de est  (Bulevardul Muncii, Apahida, Jucu).

Related Articles

Back to top button