Stiri

Daimler demareaza constructia noii uzine de 230 milioane de euro


Star Transmission
 a fost înfiinţată în 2001 şi operează, în prezent, două facilități de producție, situate la Sebeș și Cugir, numărul de angajați al companiei depășind anul acesta pragul de 1.000 salariați. Deschiderea noii unități Daimler/Star Transmission de la Sebeș se traduce prin crearea a 150 de noi locuri muncă.

Tot la SebeșStar Transmission a inaugurat, în 2013, o altă linie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj, dedicate modelelor de clasă compactă produse de Mercedes-Benz.

Daimler InfoHALE stiri industriale hale industriale

În prezent, nemţii produc la Cugir şi Sebeş transmisii, roţi dinţate sau diverse subansamble folosite pentru cutiile de viteze care echipează actuala gamă de modele Mercedes. Din 2016, la Sebeş, va fi asamblată o nouă generaţie de cutii de viteze automate, până atunci uzina Star Transmissions urmând să producă, în continuare, actualele cutii cu cinci trepte şi noile transmisii cu dublu ambreiaj.

Anul trecut, statul român a vândut grupului Daimler propria participaţie de 22% la firma Star Transmissions (STC), administrator al celor două fabrici şi subsidiară a grupului german, înfiinţată în parteneriat cu autorităţile române în 2001.

Sursa
Related Articles

Back to top button