Stiri

Afacerile MCA Grup, in usoara scadere in 2013

MCA Grup, cel mai mare producător local de uşi de garaj şi rulouri exterioare pentru ferestre, a încheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior. Exporturile au contribuit cu aproximativ 25%, aport de două ori mai mare comparativ cu 2012, în timp ce vânzările pe piaţa internă s-au redus.

Ciprian_Oprea_CEO_MCA_Grup

„Credem în continuare în creşterea exportului, experienţa ne-a dovedit că avem ce oferi. Obiectivul nostru pentru anul în curs este de creştere cu 20%, bazată în principal pe dezvoltarea pieţelor externe”, spune Ciprian Oprea, CEO MCA Grup.

MCA Grup a bugetat pentru 2014 investiţii de peste 800.000 de euro, vizând intergarea unor noi categorii de produse şi dezvoltarea capacităţii de producţie a altora mai vechi. Scăderea locală este generată şi de menţinerea calităţii ridicate a produselor MCA şi implicit a preţului, politică pe care compania o va urma şi în 2014, contrar tendinţelor pieţei de scădere a preţului în detrimentul calităţii. Principiul pe care se orientează compania este de a corespunde clienţilor care aleg produsele după calitate, siguranţă şi servicii asociate, şi nu pe criteriul preţului minim „cu orice preţ”.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei uşilor secţionale, trendul negativ setat în 2012 s-a domolit. Potrivit estimărilor MCA, în 2013 s-a înregistrat o contracţie cu aproximativ 5% valoric, în piaţă fiind comercializate mai multe modele economice. Însă ca volum, în România s-au vândut aproximativ 14.500 de uşi secţionale, nivel similar cu anul anterior. Pentru anul în curs, compania estimează o uşoară revigorare a pieţei pe zona uşilor de garaj, ţinând cont şi de faptul că numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale s-a menţinut în 2013 la acelaşi nivel cu 2012, neînregistrând scăderi.

În zona rulourilor, MCA se aşteaptă la o creştere de aproximativ 10%, susţinută de potenţialul mare al pieţei, întrucât în România doar 2% dintre ferestrele noi se comandă cu rulouri. MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale, controlat de societatea MILCA SRL. Producătorul român cu o experienţă de 16 ani are la Jilava, lângă Bucureşti, cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est şi asigură livrări oriunde în ţară. De asemenea, MCA exportă în Belgia, Franţa, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria, Moldova şi Italia.
Related Articles

Back to top button