Stiri

Global Safety Textiles deschide o a doua fabrica de airbaguri la Sighisoara

InfoHALE Fabrici Uzine Santiere Proiecte Industriale

În prezent, capaciatea maximă de producție a uzinei Global Safety Textiles de la Sighișoara se ridică la circa 180.000 de airbaguri pe săptămână. Cadența țintă a noii facilități din Albești nu a fost încă stabilită.

Global Safety Textiles are o tradiție îndelungată în industria textilă, bazele companiei germane fiind puse în 1836, odată cu inaugurarea unei mici fabrici de funde situată în Bad Säckingen. În 2011, fostul proprietar ITG Global a fost preluat de grupul chinez Hyosung, specializat în producția de airnaguri.

În prezent, cei aproximativ 600 angajați de la Sighișoara ai conglomeratului chinezo-german realizează procese complexe de tăiere și coasere a airbag-urilor. Deschiderea noii uzine de la Albești va crea circa 400 locuri de muncă suplimentare.

______________________

Iti construiesti o hala si ai nevoie de cele mai bune oferte de materiale? Click AICI

______________________

Global Safety Textiles are statut de furnizor de rang doi, ceea ce înseamnă că subansamblele complementare produse în România sunt trimise unor furnizori de rang unu, precum Autoliv sau Takata, pentru a fi integrate în mecanismul complet de airbarg.

Potrivit presei internaționale, ridicarea celei de-a doua facilități de producție Global Safety Textiles din România nu este deloc întâmplătoare, la Albești urmând să fie mutate operațiunile din Cehia, țară pe care grupul-mamă Hyosung o va părăsi până la finele acestui an.

Sursa

______________________

Vrei sa vezi toate proiectele industriale din Romania? Click AICI

______________________
Related Articles

Back to top button