Proiecte și șantiereStiri

Daimler investeste intr-o noua fabrica la Sebes

Vestea ca Daimler a inceput sa construiasca o noua fabrica in localitatea Sebes a fost confirmata chiar de reprezentantii grupului german, care nu au oferit insa detalii despre valoarea acestei noi investitii (conform estimarilor ZF, investitia nu depaseste 100 milioane de euro). Noua unitate din Sebes va fi destinata reconditionarii cutiilor de viteza, aceasta activitate fiind  diferita celei de productie, deoarece implica mai multa munca manuala decat automatizata. Cutiile de viteza reconditionate vor fi vandute ulterior ca piese de schimb in service-urile marcii Mercedes-Benz.

daimler-sebes

(foto: www.constructiv.ro)

„Daimler AG extinde unitatile de productie in Romania prin infiintarea unui proiect nou în Sebeş, care vizeaza o unitate de productie in care se vor reconditiona cutii de viteze primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul automotive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc in anul 2017.[…] Principalele motive pentru alegerea locatiei din Sebes sunt: oportunitatile de extindere pe care le ofera localizarea geografica a companiei, experienta acumu­lata pe parcursul celor 15 ani de dezvoltare si funcţionare, conexiunile deja existente cu diferiti furnizori, dar si beneficiile existente din punct de vedere logistic”, au declarat reprezentantii grupului german.

Reconditionarea motoarelor presupune demontarea cutiilor, curatarea pieselor componente cu ajutorul utilajelor, verificarea acestora si inlocuirea celor defecte. Dupa remontare, cutiile trec printr-o verificare stricta pe stadurile de proba, identica cu cea din liniile de productie.

Sursa articol: Constructiv.ro

 
Related Articles

Back to top button