Ghiduri și SfaturiStiri

Protectie la foc de cea mai inalta clasa. De la QUAD STILL PAINT

Cunoscand cerintele pietei, Quad Still Paint s-a specializat in executia lucrarilor de protectie la foc a structurilor metalice si a tubulaturilor de ventilatie. Serviciile companiei includ executia de pereti rezistenti la foc (pana la 180 de minute), termoprotectie cu vopsea termospumanta, etansarea golurilor de trecere prin pereti RF, usi, trape de fum, pereti cortina rezistente la foc.

Logo Quad Still

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE TIPURILOR DE PROTECTIE LA FOC

Acoperiri cu mortare – pentru protectia structurilor metalice ascunse

  • Avantaje: pretul scazut, aplicare rapida
  • Dezavantaje: dificultatea obtinerii unei grosimi uniforme, aplicarea murdara si dezordonata, majoritatea produselor nu permit aplicari la exterior sau in zone cu umiditate ridicata, la aplicarea pe elemente mari se impune armare, din cauza aspectului neregulat al finisajului, suprafetele necesita mascare.

IMG_1165

Acoperiri epoxidice – sistem folosit de obicei in obiective petrochimice

  • Avantaje: rezistenta mecanica si chimica, durata lunga de viata, excelenta rezistenta la intemperii
  • Dezavantaje: cresterea semnificativa a incarcarilor statice, reducerea spatiului util, aspect estetic greu acceptabil, necesitatea echipamentelor speciale de aplicare si a unei echipe cu inalta calificare

Acoperiri intumescente – folosite aproape pentru toate cladirile pe structura metalica

  • Avantaje: sunt foarte usoare si nu schimba statica cladirii, asigura protectie anticoroziva si culori personalizate, nu reduce spatiul util, durata lunga de timp fara intretinere, aplicare simpla
  • Dezavantaje: necesita personal calificat, timp de uscare, compatibilitate cu grundul.

Ignifugare lemn: solutii propuse de QUAD STILL PAINT

Material de baza in domeniul constructiilor, pentru a putea fi utilizat, lemnul trebuie supus mai intai unei serii de tratamente care au ca scop sporirea rezistentei impotriva actiunii factorilor naturali sau biologici. Cel mai des intalnit tratament de acest gen este cel de ignifugare lemn. Cat priveste metodele de ignifugare lemn, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare.

IMG_2352

Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a lemnului in substantele aferente, operatiune valabila exclusiv pentru materialul de acest gen neasamblat. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate.

Pe de alta parte, metodele de ignifugare lemn prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul lemnului neasamblat, cat si pe suprafata celui care deja face parte dintr-o constructie, fie imobil rezidential sau piesa de mobilier.

Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare lemn sa fie durabile, este esential ca aceasta din urma sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.
Related Articles

Back to top button