Stiri

Din licitatie in licitatie. Sala Polivalenta inca nu si-a gasit constructorul

Licitația de la Sala Polivalentă a fost anulată, astfel că urmează să fie organizată o nouă licitație pentru construcția acestui obiectiv.

Expertul independent angajat de Primărie a prezentat un raport a cărui concluzie este că oferta ACI este neconformă. Ca o consecință a raportului însușit de Primărie, se va dispune anularea procedurii de licitație. Urmează rezilierea contractului cu CON A și conservarea lucrărilor la Sala Polivalentă în perspectica iernii.Va fi organizată apoi o nouă procedură de licitație pentru a reîncepe lucrările în primăvara anului viitor, Sala Polivalentă urmând să fie finalizată până anul viitor.

”Au exista trei oferte pentru construcția Sălii Polivalente. Prima nu a fost luată în calcul încă de la început, oferta CON A a fost desființată de instanța de judecată. Expertiză independentă a descoperit 19 puncte neconforme și a desființat oferta ACI. Primăria nu poate să le acorde licitația și dispune anularea licitației. Decizia poate fi supusă contestației și are toate acoperirile juridice.” A declarat primarul Emil Boc.

”Oferta ACI cuprinde mai multe obiecte, partea scrisă, partea desenată ce au mai multe componente: arhitectură, instalații, financiară, oferta depusă de ACI are alte date pentru partea scrisă și alte date pentru partea desenată. alte dimensiuni ale Sălii Polivalente. În acest cazi oferta financiară nu poate fi elaborată corespunzător. Nu corespunde oferta celor de la ACI cu cea din caietul de sarcini.” A declarat Virgil Poruțiu, directorul tehnic din Primărie.

Instanța de judecată a dispus anularea rezultelor procedurii de licitație cu consecința reevaluarii ofertelor.Oferta CON A a fost considerată neconformă. Comisia a luat decizia reevaluării tuturor ofertelor, consecința a deciziei instanței. Oferta CON-A a avut parte de o expertiză în instanță, astfel că am considerat necesar să derulăm o expertiză și asupra ofertei ACI la același nivel. În urma expertizei s-a constatat că oferta ACI nu corespunde documentației de atribuire. Sunt 19 puncte în care oferta nu corespunde cu cea din caietul de sarcini. Noi nu știm dacă să luăm în considerare partea scrisă sau cea desenată pentru că cele două nu sunt în concordanță. Cele două părți nu corespund nici oferta financiară nu este corespunzătoare. A completat și Lucia Luca, Șeful departamentului de a achiziții publice.

Până în acest moment a fost realizată 65% din construcția Sălii Polivalente, Primăria plătind până în acest moment 37, 7 milioane de lei.

Lucrările de conservare vor fi realizate tot cu CON-A

sursa
Related Articles

Back to top button